Annonsör

Sök bland 5000+ recept, artiklar, vegoguider

Utforska en stor samling av över 5000 recept, artiklar och vegoguider! Oavsett om du är ny i köket eller en van kock finns här något för alla. Från enkla vardagsmåltider till inspirerande festmenyer, hittar du allt du behöver för att skapa magiska stunder i köket.

Visar 1342 resultat

Artikel september 4, 2014

VEGO besöker den veganska (?) skobutiken Green Laces

Green Laces i Stockholm är störst i Norden på veganska, etiska och eko skor. Moderna material för framtiden, med lång livsstil och imponerande hållbarhet. Vi träffade grundaren Nina Färdig och pratade snygga vegoskor. Kolla in www.greenlaces.se och shoppa loss!

Artikel september 4, 2014

Vegobiff med löksås

En vegofierad klassiker vi bara vill ha mer av. Maffig vegobiff med svarta bönor och råris som får dansa tillsammans med en krämig löksås. Mums! Vegobiffar, 4 portioner 1 gul lök 2 burkar, à 400 g, svarta bönor (ca 6 dl kokta bönor) 2,5 dl kokt råris 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk flytande grönsaksfond 2 […]

Artikel februari 8, 2015

Bli bästa vän med din kniv

En vass kniv är ovärderlig i köket. Men frågan många ställer sig är… hur många knivar behöver jag egentligen? Vi ger dig lite vassa knivtips.

Artikel februari 8, 2015

Vegoskolan lär dig hacka lök

Att hacka lök med finess kräver några tips och tricks. Här delar vi med oss av våra.

Artikel mars 6, 2015

Naturskyddsföreningen om margarin

Emelie Hansson, sakkunnig mat och jordbruk. Hur är margarin ur miljösynpunkt? – Margarin består av en blandning av fasta och/eller flytande vegetabiliska fetter och/eller animaliska fetter samt vatten. Ett margarin får innehålla högst tre procent mjölkfett av det sammanlagda fettinnehållet. Flera olika oljor och fetter kan användas som ingrediens i margarin, t ex rapsolja, solrosolja, […]

Artikel mars 6, 2015

Matmolekylers Malin Sandströms om margarin

Malin Sandström har tillsammans med Lisa Förare Winbladh skrivit boken Matmolekyler – kokbok för nyfikna (Ponto pocket). Följ Malins fettfunderingar på hennes blogg. Varför är fett så viktigt för matlagningen? – Fett fyller så många funktioner. Det ger högre temperaturer så man kan steka och fritera, det ger textur, det är en fantastisk smakbärare. Varför […]

Artikel mars 6, 2015

Livsmedelsverket om margarin

Eva Warensjö Lemming, risk- och nyttovärderare på Livsmedelsverket. Vad finns det för hälsofördelar med margarin? – Margariner innehåller en hög andel av omättade fettsyror (enkelomättade och fleromättade) och en mindre mängd mättade fettsyror i jämförelse med tex smör. Vad gäller mjölkfritt och andra margarin är skillnaderna inte så stora rent näringsmässigt. Däremot kan man ju […]

Artikel mars 6, 2015

WWF om margarin

Anna Richert, programsamordnare för ”Hållbar mat för alla” på WWF. Hur ser ni på mjölkfritt margarin ur miljösynpunkt? – Det finns en bra livscykelanalys från SIK som visar att margarin har en lägre miljöpåverkan än smör i de flesta miljöpåverkanskategorier. Då är dock inte klimatpåverkan av avverkningen av skog inräknad eftersom det inte finns metoder […]

Artikel maj 4, 2015

Kan Sims 4 vara det bästa matspelet?

*Betalt samarbete* Det är ändå en ganska stor kategori av spel som fokuserar på just mat, främst i app butikerna till våra smarttelefoner. Av dessa är merparten av typen simulering alternativt typen som handlar om att dekorera tårtor eller färglägga. Restaurangspel i överflöd Den som är ute efter mer avancerade spel som handlar om mat […]

Artikel juni 2, 2015

Kärleken till en växtbaserad livsstil

*I samarbete med Lovekompis* Däremot avstår många veganer även från andra produkter med animaliskt ursprung, som olika skinn- och pälsprodukter samt produkter som har testats på djur. Dessutom är det inte ovanligt att veganer avstår från evenemang där djur utnyttjas, till exempel cirkus med djur inblandade och tjurfäktning. Man kan säga att det finns olika […]

Artikel juni 28, 2015

Genial dessert i burk

Världens enklaste dessert att förbereda, men det geniala kommer i att du bakar dem i små glasburkar. Bara att sätta på locket och ta med dem ut på picknick eller kolonistuga. Burkdessert, 4 st 6 dl färska bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar 1 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk mald kardemumma en […]

Artikel juli 12, 2015

Ett besök på Gotlands Djurfristad

Vi besökte Gotlands Djurfristad som är ett mindre paradis för djur som annars skulle ha skickats till slakt eller som har vanvårdats och lämnats. På Gotlands Djurfristad får grisar, får, hästar och andra djur leva ett lyckligt liv i frihet. Kolla in hemsidan www.gotlandsdjurfristad.se där du även kan bli fadder åt något av djuren.

Artikel augusti 28, 2015

Himmelriket för hallonälskare – Hallongården

Älskar du också rubinröda hallon precis lika mycket som vi på tidningen VEGO? Om du har vägarna förbi södra Skåne måste du besöka Hallongården. Ett paradis för hallonälskaren med självplock, café och butik. Kolla in hemsidan www.hallongarden.com.

Artikel november 12, 2015

Ben & Jerry goes vegan

Ben & Jerry’s håller på att ta fram en serie mjölk- och äggfria glassar som ska vara lika snaskigt goda som deras övriga smått drömska sortiment. Nu har de släppt en sneak peak dvs. att basen kommer bestå av mandelmjölk. Vi följer med spänning utvecklingen.

Artikel november 22, 2015

Morotskakssmoothie

Tänkt dig morotskaka… fast flytande… och som tar 1 minut att göra. Tada! Världens godaste morotskakssmoothie, 1 glas 1 banan 1 morot 1 näve valnötter 0,25 tsk mald kardemumma 0,5 tsk mald kanel 2,5 dl mjölk, t ex mandel-, soja eller havre Blanda allt i en mixer. Mixa ihop. Du kan även använda dig av […]

Artikel november 22, 2015

Kokos- och chokladpaj

Den här pajen är inte bara löjligt enkel utan även förkrossande god. Den är dessutom gjord på Alpros kokosgrädde som ger den här pajen en extra krämig och god konsistens och smak. Kokos- och chokladpaj 8 bitar Kokos och choklad är ett radarpar att räkna med. Här i en sammetslen chokladpaj som inte kan bli […]