Annonsör
Visar 1342 resultat
Artikel februari 19, 2019
– Det visade sig svårare än jag trodde att få fram en bredbar produkt när man vill undvika palmolja och tillsatser. Glädjande nog verkar konsumenterna uppskatta att den bara innehåller fyra ingredienser för det har blivit en jättesuccé. BreOliv har även blivit utsedd till en av årets bästa hälsomatprodukter 2019 av tidningen Må Bra. Framgången […]
Artikel oktober 29, 2020
Jag var superpeppad på baba ganoushen och den var precis så god som man kan önska. En krämig auberginer på grillad aubergine med en lätt rökig smak. Perfekt dipp, mackfyllning eller röra att ha till det mesta. Vi älskar även Meze mixen som är en förpackning med tre olika röror: Hummus Original, peppriga Muhammara och krämiga […]
Artikel april 16, 2020
Det här dels ett gäng hummusar: Original, chili och soltorkad tomat. Det är en kryddig paprikaröra, Muhammara, samt en förpackning med en blandning av alla tre hummusar. Lägg där till en falafel du steker frasig i olja och du har nästan hela middagen klar. Du hittar produkterna på ICA och Coop. Kolla in hemsidan för […]
Artikel september 26, 2017
Yosa Greek Style är ett nytt härligt mjölkfritt alternativ till grekisk yoghurt. Den tillverkas av finsk fullkornshavre genom fermentering och innehåller då rikligt med levande mjölksyra och bifidobakterier. Produkten tillverkas utan konserveringsmedel eller tillsatt socker. Den får sin fylliga smak från högklassiga rybs- och kokosolja. Yosa Greek Style finns i utvalda ICA-butiker och kostar ca 14.90 […]
Artikel februari 8, 2017
Planti vann yoghurttestet i tidningen VEGO (nr 5, 2016) så förväntningarna var skyhöga. Då smakade vi deras sojabaserade varianter, men nu är det alltså dags för havre. Vad vi tycker? Succé! Smakar faktiskt inte som någon annan havreyoghurt på marknaden. Den naturella yoghurten har en mild smak med lagom syra och vaniljyoghurten smakar som en […]
Artikel mars 6, 2015
Anna Richert, programsamordnare för ”Hållbar mat för alla” på WWF. Hur ser ni på mjölkfritt margarin ur miljösynpunkt? – Det finns en bra livscykelanalys från SIK som visar att margarin har en lägre miljöpåverkan än smör i de flesta miljöpåverkanskategorier. Då är dock inte klimatpåverkan av avverkningen av skog inräknad eftersom det inte finns metoder […]
Artikel mars 16, 2022
– Korv är överlägset den produkt vi får flest önskemål om så det känns super att vi har en riktigt bra korv i vårt sortiment igen. Vi fortsätter också satsningen på vårt populära Chicken Style-sortiment och utökar med Buffalo Wings, säger Michiel Van Der Graaf, European Senior Brand Manager på Quorn Foods. Quorn är gjort […]
Artikel augusti 24, 2022
”Äter du vegetariskt går du miste om avgörande vitaminer och mineraler” – låter det bekant? Att en vegetarisk kost inte skulle vara tillräcklig för att få i sig allt kroppen behöver stämmer inte helt. Vissa vitaminer och mineraler tas upp bättre från kött, och är därför lite lättare att få underskott av som vegetarian, men […]
Artikel oktober 8, 2020
Samarbetet mellan Puori och Green Kitchen Stories har mynnat ut i flera smarta och hälsosamma produkter. De här ”stickorna” är så smarta. De har en vacker djupröd färg och smak från handplockade nordiska blåbär. En ”sticka” B12 från innehåller 500 μg av det essentiella vitaminet B12 så du behöver bara ta det några gånger i veckan. […]
Artikel maj 17, 2022
De flesta veganer har någon gång hört talas om att vitamin B12 är viktigt att ta tillskott av. Men varför är det så viktigt? Spelar det någon roll vilken typ av vitamin B12 vi väljer och finns det några varianter av vitamin B12 som man bör undvika? Text: Pernilla Berg Vitamin B12-källor Vitamin B12 är […]
Artikel september 25, 2024
Garant har lanserat Favavisp Vegetabilisk Visp, ett växtbaserat alternativ till vispgrädde, gjort på favabönor. Produkten är fri från mjölk, laktos och palmolja, vilket gör den perfekt för veganer och de som vill äta mer hållbart. Den kan vispas och användas i både bakverk och matlagning, utan att kompromissa med smak eller konsistens. Ett enkelt och […]
Artikel september 22, 2020
Du vispar lätt upp grädden till ett fluff, en grädde som har hela 88 % lägre klimatavtryck än kovispgrädde. Istället för palmolja har man använt sig av fulländad kokos- och rapsolja. Ingredienslistan ser du nedan. Du hittar den i kyldisken för 19,95 kr/250 ml. Ingredienser: Vatten, fullhärdade vegetabiliska oljor (kokos, raps), havrebas (havre, vatten), maltodextrin, […]
Artikel oktober 27, 2017
Självklart måste ni kolla in Petras blogg här. Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delar ut priser i flera olika kategorier. Folkets val är det enda där följarna får välja sin favorit och i år blev det Petra med sin blogg Happy Food. 😀 Grattis till vinsten! Hur känns det? – Enormt mycket tack! Det […]
Artikel januari 7, 2020
[column size=one_half position=first ] [contact-form-7 id=”26269″ title=”SannaBråding”] [/column]
Artikel april 5, 2017
Matsvinn är ett allt större problem. Enligt Naturvårdsverket kastar vi 81 kg per person, helt i onödan. Illa illa, mat som är så gott. Men det finns självklart finurliga och smakrika lösningar på allt. Med hjälp av Emma Paulsson kan du helt plötsligt bli en vinnare… på matsvinn. Text: Emma Paulsson Matsvinn innebär att livsmedel […]
Artikel september 10, 2020
I Mattias Kristianssons senaste bok Baka veganskt blandas en rad olika klassiker i vegansk tappning. Vetebullar, pajer, kakor, kondisbitar, munkar, macarons, cupcakes och mycket mer.