Annonsör

Sök bland 5000+ recept, artiklar, vegoguider

Utforska en stor samling av över 5000 recept, artiklar och vegoguider! Oavsett om du är ny i köket eller en van kock finns här något för alla. Från enkla vardagsmåltider till inspirerande festmenyer, hittar du allt du behöver för att skapa magiska stunder i köket.

Visar 3050 resultat

Artikel september 4, 2014

VEGO besöker den veganska (?) skobutiken Green Laces

Green Laces i Stockholm är störst i Norden på veganska, etiska och eko skor. Moderna material för framtiden, med lång livsstil och imponerande hållbarhet. Vi träffade grundaren Nina Färdig och pratade snygga vegoskor. Kolla in www.greenlaces.se och shoppa loss!

Artikel september 4, 2014

Vegobiff med löksås

En vegofierad klassiker vi bara vill ha mer av. Maffig vegobiff med svarta bönor och råris som får dansa tillsammans med en krämig löksås. Mums! Vegobiffar, 4 portioner 1 gul lök 2 burkar, à 400 g, svarta bönor (ca 6 dl kokta bönor) 2,5 dl kokt råris 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk flytande grönsaksfond 2 […]

Recept september 18, 2014

Vegetariska smördegspaket med valnötskräm och päron

Smördegspaket med valnötskräm och päron
, 12 st Valnötter och päron är ett populärt radarpar, här inbakade i smördeg. Fungerar lika bra kalla på en buffé som varma med en kula glass till efterrätt. 6 smördegsplattor 1 päron Valnötskräm 3 dl, ca 150 g, valnötter ½ dl neutral olja 1 tsk torkad rosmarin ½ dl vatten […]

Recept januari 10, 2015

Vegetarisk biff med löksås

Vegobiff med löksås, 4 portioner Vegobiffar 1 gul lök 2 burkar, à 400 g, svarta bönor (ca 6 dl kokta bönor) 2,5 dl kokt råris 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk flytande grönsaksfond 2 tsk senap 1 tsk torkad salvia salt vitpeppar riven muskotnöt Löksås 3 gula lökar 5 dl matlagningsgrädde, t ex havregrädde 1 msk […]

Recept januari 14, 2015

Kladdig chokladkaka med päron och pekannötter

Julfavorit! Det här är en av våra absoluta älsklingsdesserter. Kladdigare kaka får du leta efter och med päron och julkryddor är det här en riktig succé när snön faller utanför. Tänk på att den ska vara riktigt kladdig när du tar ut den, då är den som absolut godast. 2 burkar, à ca 400 g, […]

Recept februari 6, 2015

Inlagd tofusill

Tofu tar åt sig smaker på ett fantastiskt sätt och passar utmärkt i ättikbaserade inläggningar. Här är ännu en klassiker som går hem hos alla.

Recept februari 6, 2015

Vegetariska Boston Baked Beans

Boston Baked Beans
, 4 portioner Tips! Använd en ugnssäker gryta med lock, annars kan du göra ”snabbvarianten” och koka allt i en gryta på spisen i 1-1½ timme. 500 g torkade små vita bönor 1 gul lök 1 burk krossade tomater 5 dl vatten 2 lagerblad 2 tsk dijonsenap 5 st kryddnejlikor ½ dl farinsocker […]

Recept februari 6, 2015

Vegetarisk pumpasoppa med kokos

Pumpasoppa med kokos, 4 portioner 1,5 kg butternutpumpa 1 gul lök 1 msk röd currypasta 1 burk kokosmjölk, 400 ml 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar rostade pumpafrön till servering Skär pumpan i klyftor. Skrapa bort kärnhuset med en sked och skala pumpan med hjälp av en potatisskalare. Dela pumpaköttet i mindre bitar. Hacka den gula […]

Recept februari 7, 2015

Asiatisk vegetarisk ceasarsallad

Asiatisk ceasarsallad, 2 portioner Ceasardressing
 1 vitlöksklyfta 1 msk riven färsk ingefära 1 dl majonnäs, t ex äggfri ½ msk ljus japansk sojasås ½ tsk sesamolja ½ tsk sambal olek (inte torkad, utan chilipastan på burk) 1 romansallad 200 g tzay, annat vegokött eller färska champinjoner 1 dl krutonger 2 tsk vita sesamfrön Riv vitlöksklyftan […]

Recept februari 7, 2015

Citron- och vallmokaka

Citron- och vallmokaka Citron- och vallmokaka 100 g smör, t ex mjölkfritt smör 2,5 dl mjölk, t ex soja- eller mandelmjölk 1 tsk vitvinsvinäger rivet skal från 3 citroner saften från 2 citroner 4 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 1 burk svarta vallmofrön, […]

Recept februari 8, 2015

Potatisbullar med rosépeppar

De här potatisbullarna är härligt frasiga på utsidan och krämiga på insidan. För variation kan du testa grönpeppar istället.

Recept februari 8, 2015

Klassiska semlor

Klassiska semlor, 12 st Vetebullar 75 g smör, t ex mjölkfritt 2,5 dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk 25 g jäst 0,75 dl strösocker en nypa salt 2 tsk stött eller mald kardemumma 6-7 dl vetemjöl Fyllning 200 g mandelmassa 0,5 dl mjölk, t ex soja-, havre eller mandelmjölk 2,5 dl vispgrädde, t […]

Recept februari 8, 2015

Äggfri majonnäs

Många kanske inte vet att det går att göra majonnäs utan ägg, men det går strålande bra och smakar precis lika gott. Allt du behöver är en stavmixer och lite tålamod.

Recept februari 8, 2015

Kladdig chokladkaka med päron och pekannötter

Kladdig chokladkaka med päron och pekannötter, 6 portioner Tänk på att den ska vara riktigt kladdig när du tar ut den, då är den som absolut godast. 2 burkar, à ca 400 g, konserverade päron 150 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt 1,5 dl ljust muscovadosocker 2 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 tsk bakpulver […]

Recept februari 8, 2015

Banana split-semlor

Banana split-semlor, 10 st Vetedeg 150 g smör, t ex mjölkfritt 1 paket jäst, 50 g 2 tsk kardemummakärnor 3 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk 1,5 dl strösocker 0,5 tsk salt 10-11 dl vetemjöl special Chokladkräm 50 g mörk choklad 100 g mandelmassa 2 msk grädde, t ex havregrädde Vaniljgrädde 2,5 dl […]

Recept februari 8, 2015

Vaniljsås

Vaniljkräm, 5 dl 1 vaniljstång ½ dl majsstärkelse 1 dl strösocker 2½ dl mjölk, t ex osötad sojamjölk, havre- eller mandelmjölk 2½ dl grädde, t ex soja- eller havregrädde Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.
Kasta ner vaniljstång, frön, majsstärkelse och strösocker i en kastrull. Vispa ner lite mjölk och grädde i taget.
Låt allt koka upp […]