Annonsör

Sök bland 5000+ recept, artiklar, vegoguider

Utforska en stor samling av över 5000 recept, artiklar och vegoguider! Oavsett om du är ny i köket eller en van kock finns här något för alla. Från enkla vardagsmåltider till inspirerande festmenyer, hittar du allt du behöver för att skapa magiska stunder i köket.

Visar 4227 resultat

Recept juni 16, 2017




Frusen Daiquiri med vattenmelon och mynta

Den här drinken är härligt svalkande med både melon och mynta. Perfekt som bål när du vill bjuda många.

Recept februari 4, 2018


Amerikanska pannkakor med vegetarisk rispapperbacon

Klassiska amerikanska pannkakor som är goda med lönnsirap, färska bär, sylt eller varför inte ”bacon” gjort på rispapper.

1. Prenumeration: 3 nummer av VEGO för 129 kr. Klicka här! 2. Prenumeration: 6 nummer av VEGO för 239 kr. Klicka här!

Artikel juni 2, 2017

”Att äta mindre och röra sig mer” – är ett uselt budskap!

Folkhälsomyndigheten kom med en rapport som visar att hälften av befolkningen är överviktig eller lider av fetma. Återigen förkunnades att orsaken till detta hälsoproblem är att vi ”äter för mycket och rör oss för lite”. Men är det verkligen hela sanningen?

Artikel februari 15, 2020

”Det veganska köket” – utsedd till bästa veganska kokboken!

Gourmand Awards grundades 1995 vid bokmässan i Frankfurt av fransmannen Edouard Cointreau, som också är tävlingens president och dess internationella jurys ordförande. Gourmand Awards internationella jury prisar årligen världens bästa dryckes- och kokböcker, till 25-årsfirandet vid Louvren i Paris bjuds en handfull tidigare världsvinnare från respektive kategori. 41 stycken från Sverige totalt. Mattias Kristnassons kokbok […]

Recept november 4, 2024

”Kaviar” på aubergine – Ikra

Denna röra är ett kärt barndomsminne. Vi brukade göra tiodubbla satser och konservera i halvlitersburkar när alla grönsaker var i säsong. Då räckte den hela vintern. Denna ”kaviar” är god på bland annat en bit bröd, till råstekt potatis, till grillat eller serverad som små snacks på salladsblad. Om man vill göra varianter på röran kan man byta ut aubergine mot zucchini eller svamp. Lingegård skriver i sin bok Livet i Gammalsvenskby, om svenskbybornas mattraditioner, att ”ikra” (som de kallar denna rätt) är gott till vodka istället för sill! Förr i tiden skämtade man om att detta var en fattigmanskaviar och så blev namnet kvar. Men smaken här är allt annat än fattig!

Artikel februari 20, 2019

”Köttig” burgare från Hälsans kök!

– När Incredible Burger steks får den en karamelliserad yta, fantastisk textur och en saftighet som gör även den mest inbitne köttälskaren belåten. Under våra 50 år är detta vår mest revolutionerande nyhet, säger Maja Lundmark. Den röda färgen kommer från växtextrakt av rödbetor, morot och paprika, marmoreringen består av smakbärande bitar av olja. Dessa […]

Artikel april 2, 2020

”Köttiga” veganska korvar och burgare!

Det är dels burgare, korvare och hotdogs. Produkterna är baserade på ärtprotein, vetegluten,  sojaprotein, svamp, rödbeta och andra godsaker. De har en köttig textur och fyllig smak som ska påminna om kött. Och ja, de ”blöder” också rödbetssaft när du steker dem. Produkterna går att köpa på ICA Supermarket, men vi har inte hunnit testa […]

Artikel november 24, 2022

”Man mår bra av att göra rätt” – Therese Lindgren

Therese Lindgren är en av Sveriges största influencers och har varit en stark röst både för djuren och klimatet de senaste åren. Hon utsågs av WWF till ”Årets Miljöhjälte” och har precis startat stiftelsen Svenska djurfonden som ska dela ut bidrag till privatpersoner, organisationer och forskare som verkar för ökad djurvälfärd, stärkt artskydd och/eller omvårdnad […]

Artikel november 6, 2019

”Ska vi inte fira jul?”

Vad är en jul utan kött? Hur kommer framtidens jul att se ut när verklighetens köttindustri hinner i kapp oss och klimatkrisens effekter inte går att undvika?

Artikel juni 15, 2021

”Vegokött” gjort på cashewäpple

Det är Linnéa Falkinger som ligger bakom företaget. Vårt tips är att följa deras instagram för löpande uppdateringar om hur det går, vi är så peppade! Många känner ju till själva cashewnöten, men kanske inte att den växer på ett äpple… cashewäpplet! Cashewäpplet kan användas till juice, marmelad och andra produkter lokalt, men ofta så […]

Artikel september 16, 2024

“Två klimatpsykologer möter”

Nu släpps första säsongen av podcasten “Två klimatpsykologer möter”. Podden utgår från ett psykologiskt perspektiv för att synliggöra barriärer och möjligheter för människan att påverka klimatomställningen och skapa storskalig förändring.

Recept november 26, 2024

”Bouillabaisse” med bönor

”Bouillabaisse” med bönor är en vegetarisk variant av den klassiska franska soppan, fylld med potatis, grönsaker och vita bönor. Med saffran och fänkål som smaksättare blir detta en värmande och aromatisk rätt, perfekt serverad med aioli och stekt bröd.

Recept oktober 17, 2024

”Sticky rice” med mango och kokossås – Khao niew ma muang

Sticky rice är en läcker thailändsk dessert med ris och mango som här serveras med en kolasås gjord på kokosmjölk.

Artikel december 29, 2015

”Veganlivet är mycket lättare om man är nörd”

Matoraklet, skribenten och kokboksförfattaren Lisa Förare Winbladh har skurit ner stort på animalier och blivit vad hon kallar ”fegan”. Slutsatser efter veganveckan? Blev du förälskad? – Jag beslöt mig för att bli fegan, det vill säga bara äta animaliska produkter när det är tillräckligt gott eller om det blir krångligt att välja bort dem. Veganmaten […]

Artikel oktober 11, 2024

10 år med VEGO – nu tar Mattias nästa steg

Mattias hade aldrig jobbat på tidning och var inte utbildad journalist. Men han var nybliven vegan, älskade att baka och arbetslös. Han ville göra något eget och bestämde sig för att starta tidningen VEGO. Det blev succé och nu när den fysiska tidningen läggs ner är det dags för VEGO 2.0.

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.