Annonsör

Sök bland 5000+ recept, artiklar, vegoguider

Utforska en stor samling av över 5000 recept, artiklar och vegoguider! Oavsett om du är ny i köket eller en van kock finns här något för alla. Från enkla vardagsmåltider till inspirerande festmenyer, hittar du allt du behöver för att skapa magiska stunder i köket.

Visar 2702 resultat

Recept april 23, 2025

Grillad färsk vitkål med kaprischimichurri

Ett kanontillbehör till mycket. Servera till exempel till grillat eller som en mellanrätt. Kaprischimichurrin är väldigt god att använda som dressing eller sås till annat också. Testa gärna att röra ihop några skedar chimichurri med majo eller crème fraiche nästa gång du ska göra en kall grillsås.

Recept april 23, 2025

Smöriga bönor och sparris i buljong

En rätt som fungerar lika bra till vardags som att bjuda på. Buljongen är syrlig, smörig, smakrik men ändå lätt. Sparrisen och bönorna går att byta ut mot till exempel andra primörer, eller kål. Den här rätten är värmande och som allra godast precis i tiden mellan vinter och vår.

Recept april 23, 2025

Tostada med majskräm och syrlig fetaostsallad

Det här är en rätt som fungerar perfekt som förrätt eller som försnacks. Majskrämen är supergod och går lika bra att göra på färsk majs när den är i säsong, som på majskorn på burk. Våren är ju inte säsongen för majs, men den här rätten hamnade i det här kapitlet för att den känns syrligt fräsch och vårig ändå på något sätt. Kanske är det de flerfärgade vårtomaterna som gör den extra vårig. Men laga den även på hösten! Kanske addera smörstekt svamp istället för tomat?

Recept april 23, 2025

Kikärtspannkakor (wraps)

De här pannkakorna är proteinrika och naturligt glutenfria. De görs på enbart kikärtsmjöl, vatten och salt. En supersmidig smet som ger gyllene pannkakor som du även kan använda som wraps och fylla med goda röror.

Recept april 22, 2025

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

De här fyllda pitabröden gör du enkelt i våffeljärnet. De har en smakrik och enkel fyllning av vegofärs och grönsaker. Goda att äta bara som de är tillsammans med en sallad och vitlökssås.

Recept april 20, 2025

Amerikanska pannkakor

Jag har testat många recept på amerikanska pannkakor (utan ägg) genom åren. Min favorit kommer från Tasty som använder mjölk och äppelcidervinäger i smeten för att göra de extra fluffiga.

Recept april 18, 2025

Pulled purjolök med pistageyoghurt

Om du bakar purjolöken riktigt länge i ugnen blir den underbart mjuk i konsistensen så att den nästan smälter i munnen. Här serverad med en grön pistageyoghurt. Perfekt rätt på buffébordet eller som ett trevligt pålägg på en toast. Receptet är inspirerat av ett recept från Christina Soterious bok Big Veg Energy.

Recept april 17, 2025

Smörgåstårta à prinsess

Det här kan vara en av de vackraste smörgåstårtor vi sett, inspirerad av en klassisk prinsesstårta. Fyllningen består av en röra med kronärtskocka och sparris, en krämig potatissallad med tångcaviar och en färskoströra med citron. Ja, den ser svår ut att göra, men är så mycket enklare än man tror. Testa!

Recept april 16, 2025

Smördegspaket med sparris

Det här är superenkla smördegspaket med sparris. Underbart frasiga med en frisk smak av färskost och citron. Perfekta på buffén eller som en enkel förrätt.

Recept april 15, 2025

Kärleksmumsbullar

Detta är en variant på ett klassiskt svenskt bakverk, gjort på deg istället för sockerkaka. Ersätt smöret i glasyren med ett veganskt alternativ så har du en helt växtbaserad bulle som uppskattas av de allra flesta.

Recept april 15, 2025

Rispapperschips med asiatisk kronärtskocksröra

Om du friterar bitar av rispapper får du krispiga chips på bara några sekunder. Toppa med den här krämiga röran med kronärtskockshjärtan och asiatiska smaker som vitlök, sesam, sambal oelek och koriander. Trevligt drinktilltugg eller förrätt.

Recept april 14, 2025

Vegetarisk kryddsill (aubergine)

Här kommer en klassisk kryddsill fast helt vegetariskt, gjord med aubergine istället för sill. Samma goda kryddning med enbär, kryddpeppar och vitpeppar passar den lika bra till påsk som till Midsommar och jul.

Recept april 11, 2025

Rostad broccoli med asiatisk tahinisås och chiliolja

Den här rostade broccolin serveras med en tahinisås smaksatt med bland annat sojasås, vitlök och risvinäger. En lyxig mellanrätt som är en perfekt start på middagen eller trevligt drinktilltugg.

Recept april 4, 2025

Rostad vitlöksdipp med färska örter

När du steker vitlöksklyftor i olivolja mjuknar de och blir av med sin stickiga vitlökssmak. Istället får de en nötig, rostad, mild vitlökssmak. Här mosar jag ihop vitlöken med färskost och färska örter till en supergod dipp. Den passar lika bra till grönsaksstavar som spread på toast.

Recept april 3, 2025

Våfflor på torra kanelbullar (svinnsmart)

Om du har torra kanelbullar över från gårdagens fika kan du göra de här smarta våfflorna. Bara mixa kanelbullarna med mjölk och du får en tjock smet du sedan kan grädde frasiga våfflor med.

Recept april 2, 2025

Pastagratäng med saffran och blomkål

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.