Annonsör
Visar 1711 resultat
Recept september 18, 2014
Smördegspaket med valnötskräm och päron , 12 st Valnötter och päron är ett populärt radarpar, här inbakade i smördeg. Fungerar lika bra kalla på en buffé som varma med en kula glass till efterrätt. 6 smördegsplattor 1 päron Valnötskräm 3 dl, ca 150 g, valnötter ½ dl neutral olja 1 tsk torkad rosmarin ½ dl vatten […]
Recept januari 10, 2015
Vegobiff med löksås, 4 portioner Vegobiffar 1 gul lök 2 burkar, à 400 g, svarta bönor (ca 6 dl kokta bönor) 2,5 dl kokt råris 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk flytande grönsaksfond 2 tsk senap 1 tsk torkad salvia salt vitpeppar riven muskotnöt Löksås 3 gula lökar 5 dl matlagningsgrädde, t ex havregrädde 1 msk […]
Recept januari 14, 2015
Julfavorit! Det här är en av våra absoluta älsklingsdesserter. Kladdigare kaka får du leta efter och med päron och julkryddor är det här en riktig succé när snön faller utanför. Tänk på att den ska vara riktigt kladdig när du tar ut den, då är den som absolut godast. 2 burkar, à ca 400 g, […]
Recept februari 6, 2015
Tofu tar åt sig smaker på ett fantastiskt sätt och passar utmärkt i ättikbaserade inläggningar. Här är ännu en klassiker som går hem hos alla.
Recept februari 6, 2015
Boston Baked Beans , 4 portioner Tips! Använd en ugnssäker gryta med lock, annars kan du göra ”snabbvarianten” och koka allt i en gryta på spisen i 1-1½ timme. 500 g torkade små vita bönor 1 gul lök 1 burk krossade tomater 5 dl vatten 2 lagerblad 2 tsk dijonsenap 5 st kryddnejlikor ½ dl farinsocker […]
Recept februari 6, 2015
Pumpasoppa med kokos, 4 portioner 1,5 kg butternutpumpa 1 gul lök 1 msk röd currypasta 1 burk kokosmjölk, 400 ml 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar rostade pumpafrön till servering Skär pumpan i klyftor. Skrapa bort kärnhuset med en sked och skala pumpan med hjälp av en potatisskalare. Dela pumpaköttet i mindre bitar. Hacka den gula […]
Recept februari 7, 2015
Asiatisk ceasarsallad, 2 portioner Ceasardressing 1 vitlöksklyfta 1 msk riven färsk ingefära 1 dl majonnäs, t ex äggfri ½ msk ljus japansk sojasås ½ tsk sesamolja ½ tsk sambal olek (inte torkad, utan chilipastan på burk) 1 romansallad 200 g tzay, annat vegokött eller färska champinjoner 1 dl krutonger 2 tsk vita sesamfrön Riv vitlöksklyftan […]
Recept februari 7, 2015
Citron- och vallmokaka Citron- och vallmokaka 100 g smör, t ex mjölkfritt smör 2,5 dl mjölk, t ex soja- eller mandelmjölk 1 tsk vitvinsvinäger rivet skal från 3 citroner saften från 2 citroner 4 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 1 burk svarta vallmofrön, […]
Recept februari 8, 2015
De här potatisbullarna är härligt frasiga på utsidan och krämiga på insidan. För variation kan du testa grönpeppar istället.
Recept februari 8, 2015
Klassiska semlor, 12 st Vetebullar 75 g smör, t ex mjölkfritt 2,5 dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk 25 g jäst 0,75 dl strösocker en nypa salt 2 tsk stött eller mald kardemumma 6-7 dl vetemjöl Fyllning 200 g mandelmassa 0,5 dl mjölk, t ex soja-, havre eller mandelmjölk 2,5 dl vispgrädde, t […]
Recept februari 8, 2015
Många kanske inte vet att det går att göra majonnäs utan ägg, men det går strålande bra och smakar precis lika gott. Allt du behöver är en stavmixer och lite tålamod.
Recept februari 8, 2015
Kladdig chokladkaka med päron och pekannötter, 6 portioner Tänk på att den ska vara riktigt kladdig när du tar ut den, då är den som absolut godast. 2 burkar, à ca 400 g, konserverade päron 150 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt 1,5 dl ljust muscovadosocker 2 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 tsk bakpulver […]
Recept februari 8, 2015
Banana split-semlor, 10 st Vetedeg 150 g smör, t ex mjölkfritt 1 paket jäst, 50 g 2 tsk kardemummakärnor 3 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk 1,5 dl strösocker 0,5 tsk salt 10-11 dl vetemjöl special Chokladkräm 50 g mörk choklad 100 g mandelmassa 2 msk grädde, t ex havregrädde Vaniljgrädde 2,5 dl […]
Recept februari 8, 2015
Vaniljkräm, 5 dl 1 vaniljstång ½ dl majsstärkelse 1 dl strösocker 2½ dl mjölk, t ex osötad sojamjölk, havre- eller mandelmjölk 2½ dl grädde, t ex soja- eller havregrädde Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Kasta ner vaniljstång, frön, majsstärkelse och strösocker i en kastrull. Vispa ner lite mjölk och grädde i taget. Låt allt koka upp […]
Recept februari 8, 2015
Glutenfri pajbotten med quinoa En botten gjord på kokt quinoa ger inte bara ett välkommet tillskott av protein utan även en god, lätt och nötig smak och en härlig konsistens. Quinoapajskal 4 dl kokt quinoa (ca 1,5 dl okokt) 1 dl mandelmjöl 1 dl potatismjöl 1 dl sojamjöl 0,5 dl majsstärkelse 50 g smör, t […]
Recept februari 8, 2015
En krämig gratäng som balanserar upp den lätta bitterheten i brysselkålen. Vi har lagt till lite rökt tofu, men den går lika bra att utesluta. Gratängen går bra att förbereda dagen innan och sedan värma på. 4 portioner 500 g brysselkål rapsolja eller smör, t ex mjölkfritt 1 gul lök 100 g rökt tofu, kan […]