Annonsör

Sök bland 5000+ recept, artiklar, vegoguider

Utforska en stor samling av över 5000 recept, artiklar och vegoguider! Oavsett om du är ny i köket eller en van kock finns här något för alla. Från enkla vardagsmåltider till inspirerande festmenyer, hittar du allt du behöver för att skapa magiska stunder i köket.

Visar 1819 resultat

Artikel maj 19, 2025

Vegetarisk sill till Midsommar (recept)

Ingen Midsommar utan sill! Här är några av våra godaste vegetariska sillinläggningar - från skagen och matjessill till stekt auberginesill och skärgårdsröra.

Artikel maj 12, 2025

Garant lanserar grönkålspesto – en ny twist på klassikern

Garant introducerar en ny pesto med grönkål och basilika, som erbjuder en modern och smakrik variant av den klassiska italienska såsen.

Artikel maj 12, 2025

3 Vänner lanserar vegansk glasspinne med tropiska frukter och kokos

Glassfavoriten 3 Vänner presenterar sin senaste nyhet: en vegansk pinnglass med smak av mango, passion, blodapelsin och kokos.

Artikel maj 9, 2025

Vi testar: Grand Hôtels nya växtbaserade ”köttbullar”

Nu lanserar Grand Hôtel i Stockholm sin första One Planet Plate-rätt. Växtbaserade bullar med potatismos, sås, lingonsylt och pressgurka. Självklart behövde vi testa.

Artikel maj 6, 2025

Nu presenteras Sveja – framtidens hållbara mellanmål

Melliskulturen är något som många svenskar håller varmt, men där ett mer nyttigt och hållbart mellanmål är en utmaning många kan relatera till – inte minst barnfamiljer. Röror med smak av äppelpaj, pizza och curry är resultatet av ett nyligen avslutat experiment med olika råvaror i syfte att hitta ett nyttigt, hållbart, men också gott mellanmålskoncept.

Artikel maj 6, 2025

Juicy Marbles: Köttet som inte är kött(!?)

Juicy Marbles är ett Slovenskt företag som har tagit fram växtbaserade köttalternativ med målet att efterlikna smaken och konsistensen hos traditionellt kött.

Artikel maj 5, 2025

Ekobryggeriet favoriter och spännande nyheter i ny design

Ekobryggeriet uppdaterar sin design samtidigt som de presenterar två nya spännande smaker.

Artikel april 30, 2025

Älskade rabarber

Rabarber är en favorit varje vår och sommar. Här har vi samlat våra bästa rabarberrecept och lite kul info om den sötsyrliga favoriten.

Artikel april 30, 2025

Livsmedelsverkets nya kostråd: Grönt i fokus

​Livsmedelsverkets nya kostråd för vuxna betonar vikten av en mer växtbaserad kost för att främja både hälsa och miljö.

Artikel april 25, 2025

Samira vill göra växtbaserad kunskap tillgänglig för alla – med hjälp av Simple Happy Kitchen

Samira vill göra kunskap om växtbaserad kost tillgänglig för alla genom att översätta den pedagogiska boken Simple Happy Kitchen till svenska. Med humor och tydliga illustrationer hoppas hon inspirera både barn och vuxna till mer medvetna matval.

Artikel april 23, 2025

Grönt, gott och i säsong – 100 vegetariska smakexplosioner

I 100 små rätter i säsong bjuder Klara Ingemyr på en färgsprakande och inspirerande hyllning till grönsakerna – i sin bästa form. Med tydligt fokus på säsongens råvaror och ett upplägg som passar både vardag och fest.

Artikel april 10, 2025

Vegetariska ”sillar” till påsk

Här har samlat våra absolut godaste vegosillar till påsk! Aubergine, kronärtskocka, svamp, tofu, fänkål. Det finns så mycket vegetariskt att lägga in i både klara som krämiga inläggningar.

Artikel april 7, 2025

Våra 15 godaste vegetariska recept med sparris

Äntligen är våren här och med den sparrisen! Denna läckra grönsak som går att använda till så mycket. Här är våra bästa sparrisrecept!

Artikel april 2, 2025

Vegetariska alternativ till lax och tonfisk

Svenskarna älskar lax och tonfisk. Du vet väl om att det finns grymma vegetariska alternativ till fisk som smakar likadant? Men även kreativa recept för att skapa samma goda smak och känsla? Här är våra bästa tips.

Artikel april 2, 2025

Nyhet från Tistelvind: Surkål med sockertång

Ett nytt samarbete mellan surkålsproducenten Tistelvind och tångodlaren Hakefjordens Havskultur har resulterat i en helt ny produkt på den svenska marknaden: Surkål med sockertång.

Artikel april 1, 2025

Smak stort hinder för växtbaserad kost

Trots en växande hälso- och miljömedvetenhet i Sverige visar en ny undersökning att smak är en betydande barriär för svenskarnas övergång till en mer växtbaserad kost.

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.