Annonsör

Sök bland 5000+ recept, artiklar, vegoguider

Utforska en stor samling av över 5000 recept, artiklar och vegoguider! Oavsett om du är ny i köket eller en van kock finns här något för alla. Från enkla vardagsmåltider till inspirerande festmenyer, hittar du allt du behöver för att skapa magiska stunder i köket.

Visar 1703 resultat

Artikel november 21, 2014

Malou goes vegan

I höstas bestämde sig Malou och redaktionen på Malou Efter tio att ha ett vegan-tema. Gäster som Patrik Arve, Kitty Jut- bring och Bea Szenfeld bjöds in för att prata mat och etik. För att verkligen undersöka det här med vegansk mat beslöt sig Malou själv för att testa en kosthållning helt utan animaliska ingredienser under minst tre veckor.

Artikel oktober 27, 2014

Fiskdiet främjar inte hjärthälsa

Kost med högt intag av fisk främjar inte hjärthälsa och kan även öka risk för hjärtsjukdom enligt en ny studie i Canadian Journal of Cardiology.

Artikel oktober 27, 2014

Vegokost ger minskad risk för diabetes

Vegetarianer har mindre risk att få diabetes jämfört med blandkostare enligt en ny studie från Taiwan.

Artikel september 4, 2014

Vegobiff med löksås

En vegofierad klassiker vi bara vill ha mer av. Maffig vegobiff med svarta bönor och råris som får dansa tillsammans med en krämig löksås. Mums! Vegobiffar, 4 portioner 1 gul lök 2 burkar, à 400 g, svarta bönor (ca 6 dl kokta bönor) 2,5 dl kokt råris 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk flytande grönsaksfond 2 […]

Artikel september 4, 2014

VEGO besöker den veganska (?) skobutiken Green Laces

Green Laces i Stockholm är störst i Norden på veganska, etiska och eko skor. Moderna material för framtiden, med lång livsstil och imponerande hållbarhet. Vi träffade grundaren Nina Färdig och pratade snygga vegoskor. Kolla in www.greenlaces.se och shoppa loss!

Artikel mars 27, 2014

Vegomat till Barn?

Många föräldrar är oroliga för att en vegankost inte ska vara näringsrik nog för barn. Finns det fog för oro? Nej, inte om man har basala kunskaper inom näringslära.

Artikel mars 27, 2014

Koll på kolhydrater

Varför behöver vi kolhydrater och finns det några nackdelar? Vad ska man tänka på som vegan/vegetarian?

Artikel mars 27, 2014

Vegomat och träning – vad ska man tänka på?

Fråga: Jag tränar 6-8 gånger i veckan, främst kondition som löpning och cykel. Har ätit veganskt sen nyår, är det något speciellt jag ska tänka på när det gäller kosten? Vill visa att det går att träna mycket och samtidigt vara vegan, är bara väldigt ny på det här.

Artikel mars 27, 2014

Kan man få i sig D-vitamin utan tillskott?

Fråga: Jag blev tipsad om att äta tillskott av D-vitamin eftersom vi i Norden tydligen får i oss för lite. Jag vill helst undvika tabletter, går det att få i sig D-vitamin på något annat sätt?

Artikel mars 27, 2014

Ökar upptaget om man tillagar vissa grönsaker?

Jag har börjat äta mer och mer raw food, men har hört att vissa grönsaker är bäst att äta tillagade om man vill tillgodose sig alla vitaminer. Stämmer det eller är det bara en myt?

Artikel mars 27, 2014

Går det att äta veganskt och GI?

Vad ska man tänka som vegan/vegetarian om man äter GI? Vilka livsmedel ska man fokusera på?

Artikel mars 27, 2014

Andra proteinkällor en baljväxter?

Om man inte är så förtjust i bönor och linser, vilka andra bra vegetariska proteinkällor finns det då? VEGOs kostexpert tipsar.

Artikel mars 27, 2014

Vad ska man tänka på som vego och gravid? Tips?

Vad ska man tänka på som gravid om äter veganskt eller vegetariskt? Vad ska man undvika och vad ska man äta mer av?

Artikel februari 27, 2014

Komjölk vs. växtbaserad mjölk

"Hur får du i dig kalcium då?", frågar vissa oroligt när man säger att man inte dricker komjölk. Och att mjölk ger starka ben har vi alla fått inpräntat i huvudet sedan dagis. Men är komjölk verkligen en mirakeldryck? Vi lät vår nutritionist Pernilla Berg reda ut all forskning och myter kring den heliga drycken.

Artikel januari 27, 2014

Ny läkarförening för vegetarisk kost

Nu i dagarna bildar vi en ny läkarförening. Vi kommer att sprida information om hur våra kostval påverkar sjukdomsutveckling. Vår ståndpunkt är att en helt växtbaserad kost bestående av hela vegetabilier är den optimala kosten för hälsan. Vi kommer även att verka för att ersätta djurmodeller inom läkarutbildning och medicinsk forskning. Det finns oändligt att göra men här är några exempel på hur vårt arbete kommer att se ut:

Artikel januari 27, 2014

Farang

Det som gör Farang så ovanlig är inte att den är en sydostasiatisk lyxrestaurang belägen i Stockholm, ägd av tre finnar och som drar fullt hus i stort sett varenda en av veckans dagar. Nej, det som fångade vår uppmärksamhet är att den är en ny restaurang i det exklusivare segmentet som valt att fokusera på grönsaker istället för kött!

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.