Annonsör
Visar 1703 resultat
Artikel november 21, 2014
I höstas bestämde sig Malou och redaktionen på Malou Efter tio att ha ett vegan-tema. Gäster som Patrik Arve, Kitty Jut- bring och Bea Szenfeld bjöds in för att prata mat och etik. För att verkligen undersöka det här med vegansk mat beslöt sig Malou själv för att testa en kosthållning helt utan animaliska ingredienser under minst tre veckor.
Artikel oktober 27, 2014
Kost med högt intag av fisk främjar inte hjärthälsa och kan även öka risk för hjärtsjukdom enligt en ny studie i Canadian Journal of Cardiology.
Artikel oktober 27, 2014
Vegetarianer har mindre risk att få diabetes jämfört med blandkostare enligt en ny studie från Taiwan.
Artikel september 4, 2014
En vegofierad klassiker vi bara vill ha mer av. Maffig vegobiff med svarta bönor och råris som får dansa tillsammans med en krämig löksås. Mums! Vegobiffar, 4 portioner 1 gul lök 2 burkar, à 400 g, svarta bönor (ca 6 dl kokta bönor) 2,5 dl kokt råris 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk flytande grönsaksfond 2 […]
Artikel september 4, 2014
Green Laces i Stockholm är störst i Norden på veganska, etiska och eko skor. Moderna material för framtiden, med lång livsstil och imponerande hållbarhet. Vi träffade grundaren Nina Färdig och pratade snygga vegoskor. Kolla in www.greenlaces.se och shoppa loss!
Artikel mars 27, 2014
Många föräldrar är oroliga för att en vegankost inte ska vara näringsrik nog för barn. Finns det fog för oro? Nej, inte om man har basala kunskaper inom näringslära.
Artikel mars 27, 2014
Varför behöver vi kolhydrater och finns det några nackdelar? Vad ska man tänka på som vegan/vegetarian?
Artikel mars 27, 2014
Fråga: Jag tränar 6-8 gånger i veckan, främst kondition som löpning och cykel. Har ätit veganskt sen nyår, är det något speciellt jag ska tänka på när det gäller kosten? Vill visa att det går att träna mycket och samtidigt vara vegan, är bara väldigt ny på det här.
Populära kategorier
Artikel mars 27, 2014
Fråga: Jag blev tipsad om att äta tillskott av D-vitamin eftersom vi i Norden tydligen får i oss för lite. Jag vill helst undvika tabletter, går det att få i sig D-vitamin på något annat sätt?
Artikel mars 27, 2014
Jag har börjat äta mer och mer raw food, men har hört att vissa grönsaker är bäst att äta tillagade om man vill tillgodose sig alla vitaminer. Stämmer det eller är det bara en myt?
Artikel mars 27, 2014
Vad ska man tänka som vegan/vegetarian om man äter GI? Vilka livsmedel ska man fokusera på?
Artikel mars 27, 2014
Om man inte är så förtjust i bönor och linser, vilka andra bra vegetariska proteinkällor finns det då? VEGOs kostexpert tipsar.
Artikel mars 27, 2014
Vad ska man tänka på som gravid om äter veganskt eller vegetariskt? Vad ska man undvika och vad ska man äta mer av?
Artikel februari 27, 2014
"Hur får du i dig kalcium då?", frågar vissa oroligt när man säger att man inte dricker komjölk. Och att mjölk ger starka ben har vi alla fått inpräntat i huvudet sedan dagis. Men är komjölk verkligen en mirakeldryck? Vi lät vår nutritionist Pernilla Berg reda ut all forskning och myter kring den heliga drycken.
Artikel januari 27, 2014
Nu i dagarna bildar vi en ny läkarförening. Vi kommer att sprida information om hur våra kostval påverkar sjukdomsutveckling. Vår ståndpunkt är att en helt växtbaserad kost bestående av hela vegetabilier är den optimala kosten för hälsan. Vi kommer även att verka för att ersätta djurmodeller inom läkarutbildning och medicinsk forskning. Det finns oändligt att göra men här är några exempel på hur vårt arbete kommer att se ut:
Artikel januari 27, 2014
Det som gör Farang så ovanlig är inte att den är en sydostasiatisk lyxrestaurang belägen i Stockholm, ägd av tre finnar och som drar fullt hus i stort sett varenda en av veckans dagar. Nej, det som fångade vår uppmärksamhet är att den är en ny restaurang i det exklusivare segmentet som valt att fokusera på grönsaker istället för kött!
Denna hemsida använder cookies