Annonsör
Visar 1808 resultat
Artikel januari 2, 2016
Allt fler vill minska sin miljöpåverkan och där har vegetabiliskt margarin fått stor uppmärksamhet, mycket på grund av att den innehåller palmolja.
Artikel januari 2, 2016
Margarin tillverkas av vanliga ingredienser som finns i massor av andra livsmedel och som alla deklareras på förpackningen. Ingen ingrediens är unik för margarin.
Artikel januari 2, 2016
Margarintillverkning är mycket enklare än vad folk tror, men trots detta finns det många myter och missuppfattningar. Vanligast är att man blandar ihop tillverkning av margarin med raffinering av olja.
Artikel januari 2, 2016
Vi fick in en rad med margarinfrågor från er läsare och för att få svar på dem tog vi oss ett snack med Eva Skoog, dietist på Unilever.
Artikel januari 2, 2016
Fett är alltid ett hett ämne när det handlar om hälsa, och margarin är inget undantag. Vi pratade med eva Warensjö Lemming, risk- och nyttovärderare på Livsmedelsverket om för- och nackdelar med margarin för att få ett litet hum om hur det ligger till.
Artikel januari 2, 2016
Malin Sandström har tillsammans med Lisa förare Winbladh skrivit boken Matmolekyler – kokbok för nyfikna (ponto pocket). Vi frågade om smörsmakens hemlighet.
Artikel december 29, 2015
Matoraklet, skribenten och kokboksförfattaren Lisa Förare Winbladh har skurit ner stort på animalier och blivit vad hon kallar ”fegan”. Slutsatser efter veganveckan? Blev du förälskad? – Jag beslöt mig för att bli fegan, det vill säga bara äta animaliska produkter när det är tillräckligt gott eller om det blir krångligt att välja bort dem. Veganmaten […]
Artikel december 29, 2015
1. Jättegott! Tiden är förbi då vegomat förknippas med fågelmat och beigefärgade avkok. Vegomaten fullkomligt exploderar av smaker, konsistenser, färger, former och nya tillagningssätt. Det största (lyx)problemet är att välja vad man ska ta sig an först. 2. Gör miljön en tjänst Tråkigt nog är det kött, fisk, ägg och mejeriprodukter som är de stora […]
Populära kategorier
Artikel december 28, 2015
1. Rawson’s Retreat Sparkling (1992) Ganska torrt vin med inslag av citron och fläder. Passar utmärkt som måltidsdryck. 55 kr. 2. GodDryck No 1 (1959) Fruktigt vin med inslag av gula äpplen och honungsmelon. Vinsten går till välgörenhet. 79 kr. 3. Richard Juhlin (1979) Ett lyxigt bubbel med smak av äpplen och honung. Perfekt till […]
Artikel december 13, 2015
Foto: Linda Rehlin Hur skulle du beskriva din musik? – Upplyftande och nervig pop på svenska. Tunga teman intråcklade i stora poprefränger med feta näven i luften! Vad ville du förmedla med det här albumet? – Kraft. Alla har sin historia och vi föds med olika förutsättningar. I vår del av världen har vi lyxen […]
Artikel december 10, 2015
Vi har fått stressade mejl och samtal från folk som inte kan få tag på vårt julnummer eftersom det är slutsålt överallt. Herregud säger vi, sådär får det ju inte gå till! Som tur är har vi ett gäng julnummer själv som vi säljer på hemsidan. Klicka här för att köpa.
Artikel december 3, 2015
I helgen smäller det för en av årets stora vegomässor – Vegovision. Självklart är vi på plats och ställer ut tillsammans med ett stort gäng andra inspirerande företag. Vi kommer att sälja gamla nummer till pangpriser, julnumret till löjligt lågt pris, t-shirts, tygkassar, böcker och choklad. Missa inte alla inspirerande föreläsningar, listan hittar du här. […]
Artikel december 3, 2015
Vi blev sååå glada när vi fick höra att Condeco serverar veganska lussekatter. Och nu blev vi minst lika glada när vi fick reda på att cafékedjan Barista erbjuder de här syndigt inbjudande saffransknytena. Helt veganska och säkert supergoda. Någon som har testat? 🙂
Artikel december 2, 2015
Kafékedjan Condeco som finns i både Göteborg, Växjö, Jönköping och Malmö serverar rykande varma, helt veganska lussekatter i år! Det med en varm choklad eller latte gör vilken frusen själ som helst lycklig. 🙂 Condeco satsar för övrigt mycket på eko och fairtrade och kör även en ”Green Monday”, då allt är vegetariskt på menyn. […]
Artikel november 29, 2015
Redan papperstidningsprenumerant? Klicka här för guide. App Store Google Play Readly Ztory [iframe src=”https://etidning.vegomagasinet.se/” width=”100%” height=”700″] Öppna i ett eget fönster
Artikel november 22, 2015
Den har väckt ett kalasstort intresse för vegomat världen över och finns nu äntligen på svenska. Boken toppar redan listorna och finns att köpa på t ex bokus.se och adlibris.se. ”Det här är en bok för alla som vill förstå sambanden mellan kost och sjukdom, och som inspirerar läsaren till att själv ta kontrollen över […]
Denna hemsida använder cookies