Annonsör
Visar 1819 resultat
Artikel mars 28, 2015
En studie gjord av forskare vid Rush University i Chicago som presenterats vid American Society for Nutritions årliga möte fann att mer bladgrönsaker i kosten kan skydda hjärnan och minska risken för demens.
Artikel mars 28, 2015
I marsupplagan av den högt ansedda Journal of American Medical Associ tion (JAMA) publicerades en studie som visar lägre risk för tjocktarmscancer och ändtarmscancer hos vegetarianer.
Artikel mars 28, 2015
En kost bestående av enbart hela vegetabilier (whole-foods, plant based diet) lindrar symptom vid artros.
Artikel mars 6, 2015
Anna Richert, programsamordnare för ”Hållbar mat för alla” på WWF. Hur ser ni på mjölkfritt margarin ur miljösynpunkt? – Det finns en bra livscykelanalys från SIK som visar att margarin har en lägre miljöpåverkan än smör i de flesta miljöpåverkanskategorier. Då är dock inte klimatpåverkan av avverkningen av skog inräknad eftersom det inte finns metoder […]
Artikel mars 6, 2015
Eva Warensjö Lemming, risk- och nyttovärderare på Livsmedelsverket. Vad finns det för hälsofördelar med margarin? – Margariner innehåller en hög andel av omättade fettsyror (enkelomättade och fleromättade) och en mindre mängd mättade fettsyror i jämförelse med tex smör. Vad gäller mjölkfritt och andra margarin är skillnaderna inte så stora rent näringsmässigt. Däremot kan man ju […]
Artikel mars 6, 2015
Malin Sandström har tillsammans med Lisa Förare Winbladh skrivit boken Matmolekyler – kokbok för nyfikna (Ponto pocket). Följ Malins fettfunderingar på hennes blogg. Varför är fett så viktigt för matlagningen? – Fett fyller så många funktioner. Det ger högre temperaturer så man kan steka och fritera, det ger textur, det är en fantastisk smakbärare. Varför […]
Artikel mars 6, 2015
Emelie Hansson, sakkunnig mat och jordbruk. Hur är margarin ur miljösynpunkt? – Margarin består av en blandning av fasta och/eller flytande vegetabiliska fetter och/eller animaliska fetter samt vatten. Ett margarin får innehålla högst tre procent mjölkfett av det sammanlagda fettinnehållet. Flera olika oljor och fetter kan användas som ingrediens i margarin, t ex rapsolja, solrosolja, […]
Artikel februari 28, 2015
De vegetariska kostmönstren visade alla ett märkbart bättre index än för blandkost, vilket talar för en större effekt för att motverka inflammation efter två månader.
Populära kategorier
Artikel februari 28, 2015
Forskarnas slutsats är att fynden i denna studie visar på behovet att fokusera på ökad konsumtion av frukt och grönsaker hos ungdomar.
Artikel februari 28, 2015
Att anamma en vegetarisk kost leder till viktnedgång hos överviktiga och en hälsosammare vikt, utan att räkna kalorier eller extra motion.
Artikel februari 28, 2015
Högt intag av mjölkprodukter ökar risk för prostatacancer. Detta enligt en ny metaanalys i American Journal of Clinical Nutrition.
Artikel februari 28, 2015
Patienter som lider av Parkinsons sjukdom bör rekommenderas en varierad helt växtbaserad kost där intaget av vitamin B12, vitamin D, kalcium och omega-3-fettsyror tryggas.
Artikel februari 28, 2015
Soja är ett av världens mest studerade livsmedel och har använts i tusentals år i Asien. I och med att vegetarisk kost har blivit mer populär i väst har också användningen av sojalivsmedel ökat dramatiskt och många inom media har höjt ett varningens finger för sojans negativa inverkan på hälsan. Men är soja verkligen hälsoskadligt?
Artikel februari 28, 2015
En lågkolhydratkost med hög andel animaliska livsmedel uppvisar ett samband med förtida död.
Artikel februari 28, 2015
En ny metaanalys från forskare vid Harvard som publicerats i tidskriften Circulation visar att ju mer fleromättat fett vi äter desto mindre risk för hjärtkärlsjukdom.
Artikel februari 8, 2015
Att hacka lök med finess kräver några tips och tricks. Här delar vi med oss av våra.
Denna hemsida använder cookies