Annonsör
Visar 1342 resultat
Artikel september 25, 2024
Måndag: Vegetarisk pumpalasagne med salvia En höstig lasagne med pumpa och salvia som passar perfekt till den kyligare årstiden. Den är både krämig och full av smak. Tisdag: Kantarellgryta med lingon En krämig kantarellgryta med linser och en twist av lingonsylt. Perfekt serverad med potatis. Onsdag: Kantarellpaj En höstig kantarellpaj med krämig stuvning och smakrik […]
Artikel september 20, 2024
Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Lördag: Söndag: Sött:
Artikel september 17, 2024
Varje tugga är en tanke Richard Tellströms bok ”Varje tugga är en tanke” (Natur & kultur) utforskar den svenska matkulturens 800-åriga historia. Den visar hur maten vi äter formas av en mängd faktorer, från personliga val och historiska händelser till politik, religion och samhällsförändringar. Boken ger en underhållande och insiktsfull bild av de komplexa krafter […]
Artikel september 17, 2024
Currymamman Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök. […]
Artikel september 17, 2024
Recept och foto: Martin Johansson Ett recept, hundra bröd ”Ett recept, hundra bröd” av Martin Johansson (Bonnier fakta) är en bakbok som introducerar ett nytt sätt att tänka kring bakning. Genom att lära sig ett enkelt basrecept och sedan variera det, kan du skapa allt från bullar till pitabröd. Boken innehåller dessutom författarens bästa baktips […]
Artikel september 17, 2024
Vi ställde några frågor till författaren Sara Begner. Berätta lite om boken!– Jag tror att många känner sig handfallna inför sin ekonomi och inte vet hur de ska göra för att få koll på hushållskostnaderna. Det är inte självklart att man tänker långsiktigt. Vilka är utmaningarna? – Det är lätt att missa att ha koll […]
Artikel september 16, 2024
Inspirerad av den populära höstsmaken kombinerar denna dryck det bästa av krämig växtbaserad ”mjölk” med toner av pumpa och värmande kryddor som kanel, muskot och ingefära. Pumpkin Spice Barista är särskilt framtagen för att skumma fint och passa perfekt i kaffedrinkar som lattes och cappuccinos, men fungerar lika bra att njuta av som den är. […]
Artikel september 16, 2024
Dreamy Banoffee kombinerar den söta smaken av banan med en len och krämig konsistens, toppad med ett lager kolasås för en extra smakupplevelse. Denna dessert är helt växtbaserad, vilket gör den perfekt för veganer, laktosintoleranta eller för dem som vill minska sin konsumtion av mejeriprodukter utan att ge upp njutningen av en god dessert. Oddlygood […]
Artikel september 16, 2024
Detta växtbaserade alternativ är utvecklat för att erbjuda ett smakrikt och krämigt pålägg för dem som söker ett alternativ till traditionell ost. Cheezington är gjord för att passa perfekt på mackor, smörgåsar, eller som ingrediens i matlagning. Med en kombination av smak och konsistens som påminner om riktig ost, riktar sig Cheezington både till veganer, […]
Artikel september 16, 2024
Inför den Internationella matsvinnsdagen den 29 september delar stjärnkocken Paul Svensson med sig av sina bästa råd för att minska matsvinnet. Internationella matsvinnsdagen, ett globalt initiativ som introducerades 2019 av FN, äger rum den 29 september. Matsvinnet står för mellan åtta och tio procent av allt utsläpp av växthusgaser i världen och den största delen […]
Artikel september 16, 2024
Nu släpps första säsongen av podcasten “Två klimatpsykologer möter”. Podden utgår från ett psykologiskt perspektiv för att synliggöra barriärer och möjligheter för människan att påverka klimatomställningen och skapa storskalig förändring. I podden medverkar gäster såsom tidigare ledamoten av Klimatpolitiska rådet Sverker Sörlin, IPCC-forskaren Dana R. Fisher och författaren Mats Söderlund. – En av drivkrafterna varför […]
Artikel september 16, 2024
Meet Me in MorrocoDen här couscousmixen är en mental enkelbiljett till Marrakech! Den solgula couscousen existerar i perfekt symbios med russin, kidneybönor och grönkål, och får sin spice från vitlök och curry. Kombinera gärna couscousmixen med våra veganska Chili Gingerstrips, tomat och sallad, och toppa med mangocurrydressing. Mm-mm-mm! (Psst…! Den här couscousmixen passar utmärkt att […]
Artikel september 16, 2024
–Kebabpizzan är Sveriges populäraste pizza och vårt nya pizzakit är perfekt när man vill fixa en snabb, enkel och grym kebabpizza! Bottnarna är förgräddade och vi har fått till en superschysst pizzasås som följer med. Fem minuter i ugnen så är pizzan klar, säger Amir Kheirmand, vd och grundare av Schysst käk. Pizzakit Pizzakittet från […]
Artikel september 16, 2024
Familjeföretaget La Perla presenterar nu Ambra – en smakupplevelse som för tankarna till berättelserna från Tusen och en natt. Ambra kombinerar dadlar, mandel, kokos och en subtil touch av havssalt. Fylliga smaker och en perfekt textur som är både mjuk och krispig. Ambra är fri från tillsatt socker, vegansk samt laktos- och glutenfri, vilket gör […]
Artikel september 13, 2024
Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Lördag: Söndag: Sött:
Artikel september 13, 2024
Vegalicious Cheesecakes Det här receptet kommer från Ilse R. Pinners fantastiska bok med veganska cheesecakes i olika varianter. Från klassiska veganiserade cheesecake till dekadenta egna påhitt, desserter och kakor. Ett måste för bakfantasten. Går att köpa här. Varför en växtbaserad bok med cheesecakes? – Mina två tidigare böcker fokuserar på allmän växtbaserad bakning, så jag […]