Annonsör
Visar 4512 resultat
Artikel mars 27, 2014
Varför behöver vi kolhydrater och finns det några nackdelar? Vad ska man tänka på som vegan/vegetarian?
Artikel mars 27, 2014
Många föräldrar är oroliga för att en vegankost inte ska vara näringsrik nog för barn. Finns det fog för oro? Nej, inte om man har basala kunskaper inom näringslära.
Artikel september 4, 2014
En vegofierad klassiker vi bara vill ha mer av. Maffig vegobiff med svarta bönor och råris som får dansa tillsammans med en krämig löksås. Mums! Vegobiffar, 4 portioner 1 gul lök 2 burkar, à 400 g, svarta bönor (ca 6 dl kokta bönor) 2,5 dl kokt råris 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk flytande grönsaksfond 2 […]
Recept september 18, 2014
Valnötter och päron är ett populärt radarpar, här inbakade i smördeg. Fungerar lika bra kalla på en buffé som varma med en kula glass till efterrätt.
Artikel oktober 27, 2014
Vegetarianer har mindre risk att få diabetes jämfört med blandkostare enligt en ny studie från Taiwan.
Artikel oktober 27, 2014
Kost med högt intag av fisk främjar inte hjärthälsa och kan även öka risk för hjärtsjukdom enligt en ny studie i Canadian Journal of Cardiology.
Recept november 21, 2014
En krämig yoghurtpasta som kryddas upp med varma kryddor som muskotnöt och kanel. Friskhet från syra och pigghet från persilja.
Recept november 21, 2014
Vill du göra senap ”på riktigt” ska du självklart införskaffa dig en senapskula, men det är så mycket enklare att mixa allt i en matberedare. Viktigt är att planera i förväg, senapsfröna måste nämligen blötläggas i 48 timmar innan du kan mixa dem.
Populära kategorier
Recept november 21, 2014
Spetskål är jättegod i woker, finstrimlad i sallader eller bräserade som här nedan. Visste du förresten att vitkål är fullproppad med C-vitamin? Här med syra från vinäger, perfekt till korv!
Artikel november 21, 2014
I höstas bestämde sig Malou och redaktionen på Malou Efter tio att ha ett vegan-tema. Gäster som Patrik Arve, Kitty Jut- bring och Bea Szenfeld bjöds in för att prata mat och etik. För att verkligen undersöka det här med vegansk mat beslöt sig Malou själv för att testa en kosthållning helt utan animaliska ingredienser under minst tre veckor.
Recept november 21, 2014
Rödbetor är väldigt söta i smaken och gillar därför att samsas med lite hetta och syra – här i form av chili och blodapelsin.
Recept november 22, 2014
När endive bräseras så försvinner bitterheten och du får en mild och behaglig smak som gör den till ett gott tillbehör. Välj ljusa och vita endiver, utan något grönt på bladen.
Recept november 22, 2014
Läckert godis gjord på nötter, nötsmör och rå choklad. Perfekt att ha i frysen och ta fram när du är sugen på något veganskt med nötter, choklad, salt och chili.
Artikel november 22, 2014
Linnéa Johansson är svensktjejen som ville bli kock men slutade som festfixare åt kändiseliten i USA. Med kreativitet, fötterna kvar i den svenska matkulturen och ett ständigt intresse av att utvecklas och överträffa sig själv, ordnar hon minnesvärda fester och event.
Artikel november 22, 2014
Enligt en studie som publicerats online i Nutrition & Diabetes kan vår hjärna lära sig föredra hälsosamma livsmedel.
Artikel november 22, 2014
Ny studie som publicerades online denna vecka i tidskriften Nutrition Journal visar förbättrade hälsomarkörer av stärkelserik veganmat efter 7 dagar.
Denna hemsida använder cookies