Annonsör

Sök bland 5000+ recept, artiklar, vegoguider

Utforska en stor samling av över 5000 recept, artiklar och vegoguider! Oavsett om du är ny i köket eller en van kock finns här något för alla. Från enkla vardagsmåltider till inspirerande festmenyer, hittar du allt du behöver för att skapa magiska stunder i köket.

Visar 4512 resultat

Artikel mars 27, 2014

Koll på kolhydrater

Varför behöver vi kolhydrater och finns det några nackdelar? Vad ska man tänka på som vegan/vegetarian?

Artikel mars 27, 2014

Vegomat till Barn?

Många föräldrar är oroliga för att en vegankost inte ska vara näringsrik nog för barn. Finns det fog för oro? Nej, inte om man har basala kunskaper inom näringslära.

Artikel september 4, 2014

Vegobiff med löksås

En vegofierad klassiker vi bara vill ha mer av. Maffig vegobiff med svarta bönor och råris som får dansa tillsammans med en krämig löksås. Mums! Vegobiffar, 4 portioner 1 gul lök 2 burkar, à 400 g, svarta bönor (ca 6 dl kokta bönor) 2,5 dl kokt råris 0,5 dl majsstärkelse 2 tsk flytande grönsaksfond 2 […]

Recept september 18, 2014

Vegetariska smördegspaket med valnötskräm och päron

Valnötter och päron är ett populärt radarpar, här inbakade i smördeg. Fungerar lika bra kalla på en buffé som varma med en kula glass till efterrätt.

Artikel oktober 27, 2014

Vegokost ger minskad risk för diabetes

Vegetarianer har mindre risk att få diabetes jämfört med blandkostare enligt en ny studie från Taiwan.

Artikel oktober 27, 2014

Fiskdiet främjar inte hjärthälsa

Kost med högt intag av fisk främjar inte hjärthälsa och kan även öka risk för hjärtsjukdom enligt en ny studie i Canadian Journal of Cardiology.

Recept november 21, 2014

Tagliatelle med yoghurt och muskotnöt

En krämig yoghurtpasta som kryddas upp med varma kryddor som muskotnöt och kanel. Friskhet från syra och pigghet från persilja.

Recept november 21, 2014

Egen senap

Vill du göra senap ”på riktigt” ska du självklart införskaffa dig en senapskula, men det är så mycket enklare att mixa allt i en matberedare. Viktigt är att planera i förväg, senapsfröna måste nämligen blötläggas i 48 timmar innan du kan mixa dem.

Recept november 21, 2014

Bräserad spetskål med vegetarisk korv

Spetskål är jättegod i woker, finstrimlad i sallader eller bräserade som här nedan. Visste du förresten att vitkål är fullproppad med C-vitamin? Här med syra från vinäger, perfekt till korv!

Artikel november 21, 2014

Malou goes vegan

I höstas bestämde sig Malou och redaktionen på Malou Efter tio att ha ett vegan-tema. Gäster som Patrik Arve, Kitty Jut- bring och Bea Szenfeld bjöds in för att prata mat och etik. För att verkligen undersöka det här med vegansk mat beslöt sig Malou själv för att testa en kosthållning helt utan animaliska ingredienser under minst tre veckor.

Recept november 21, 2014

Rödbetssoppa med hetta

Rödbetor är väldigt söta i smaken och gillar därför att samsas med lite hetta och syra – här i form av chili och blodapelsin.

Recept november 22, 2014

Bräserad endive

När endive bräseras så försvinner bitterheten och du får en mild och behaglig smak som gör den till ett gott tillbehör. Välj ljusa och vita endiver, utan något grönt på bladen.

Recept november 22, 2014

Rocky road med sötma, sälta och hetta

Läckert godis gjord på nötter, nötsmör och rå choklad. Perfekt att ha i frysen och ta fram när du är sugen på något veganskt med nötter, choklad, salt och chili.

Artikel november 22, 2014

Festa som ett proffs med Linnéa Johansson

Linnéa Johansson är svensktjejen som ville bli kock men slutade som festfixare åt kändiseliten i USA. Med kreativitet, fötterna kvar i den svenska matkulturen och ett ständigt intresse av att utvecklas och överträffa sig själv, ordnar hon minnesvärda fester och event.

Artikel november 22, 2014

Hjärnan föredrar hälsosam kost – om vi äter sådan

Enligt en studie som publicerats online i Nutrition & Diabetes kan vår hjärna lära sig föredra hälsosamma livsmedel.

Artikel november 22, 2014

Förbättrade hälsomarkörer av stärkelserik vegankost

Ny studie som publicerades online denna vecka i tidskriften Nutrition Journal visar förbättrade hälsomarkörer av stärkelserik veganmat efter 7 dagar.

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.