Annonsör
Visar 2674 resultat
Recept mars 10, 2025
Genom att fuska med färdigköpt surdeg kan du uppnå fluffiga minipizzor till påskbuffén utan större ansträngning. En söt, pepprig karamelliserad lök och krispiga cannellinibönor är supergoda på, speciellt med lite citronskal och olivolja vid servering. Vårt tips är att förbereda toppingen en tid innan för en stressfri påskbjudning.
Recept mars 10, 2025
Den här pajen med sparris och citron är en riktig 10-poängare. God, snygg och lättlagad: Vad mer kan man önska?
Recept mars 10, 2025
Det finns flera olika färdiga vegetariska kebabsorter, både i kyl- och frysdisken. Servera med chilihummus, vitlöksyoghurt och en enkel sallad. Leta upp runda libabröd i bröddisken för en riktig kebabrulle.
Recept mars 10, 2025
Bakad potatis känns alltid lite extra lyxigt, så satsa på en riktigt god skagenröra till! Här kommer en helt vegansk variant med tofu och tångcaviar.
Recept mars 10, 2025
En underbart krämig pastarätt med frisk smak från citron. Jag har lagt till cannellinibönor (små vita bönor) här för både god smak och protein. Lyxa till det med rostade valnötter att strö över vid servering.
Recept mars 10, 2025
Jag älskar lasagne! Det här är den variant jag gör oftast eftersom den är så himla enkel. Det är även en bra rätt att bjuda vegotvekare på eftersom det är härlig comfort food som går hem hos alla. Servera gärna en enkel sallad till.
Recept mars 6, 2025
Under min uppväxt åt jag ofta den här puddingen. Den är härligt len och har en underbar kokossmak. Kanske är den extra god en varm sommardag.
Recept mars 6, 2025
Det här är en fräsch och god vegetarisk huvudrätt som är enkel att göra och som serveras med ris. Vi brukade odla egen vattenspenat i Thailand, men här i Sverige får man köpa den i butiker som säljer asiatiska varor.
Populära kategorier
Recept mars 6, 2025
Den här rätten förknippas vanligtvis med kyckling och galangarot, men blir precis lika god med vegobitar eller tofu. Galangal smakar som en blommig och stark ingefära. Du hittar den i asiatiska butiker (i en knipa går det att ersätta med just ingefära). Vill du inte ha vegobitar eller tofu i går det lika bra med kikärter eller andra bönor.
Recept mars 6, 2025
Här kommer en thailändsk vegetarisk gryta med fyllig kokosmjölk och kokosgrädde, samt hetta från röd currypasta och friskhet från basilika. Jättegod med kokt jasminris eller varför inte vårt kokosriset. Det går jättebra att köpa färdig röd currypasta, men det är lite kul att göra sin egen om du har tid.
Recept mars 5, 2025
Tofu är en riktig hjälte i vegoköket och kan användas på så många sätt. Som färs, i bitar, friterad, i såser, i stället för ägg, i bakning, gratänger – ja, allt! Här använder jag rökt tofu i en ”lax”-inspirerad pasta.
Recept mars 5, 2025
Det finns så mycket växtbaserade pålägg där ute, från ostar och röror till pastejer, skivor, korvar och annat gott. Du kan även göra eget, som den här sötpotatishummusen. Håller i kylen i 5-7 dagar, annars går den även att frysa in och ta fram för att tina vid behov.
Recept mars 5, 2025
Det finns en uppsjö av växtbaserade alternativ till yoghurt i butikerna, både naturella och smaksatta, så kolla in dem. Här använder jag en naturell variant som jag boostar med avokado, spenat och mandelsmör. Toppa med egengjord eller köpt granola. Jag gillar även att rosta helt bovete i en torr stekpanna så att den blir härligt rostad.
Recept mars 5, 2025
Smoothies går så snabbat att mixa ihop. Här är en variant med havregryn, banan och nöt- eller frösmör i grunden. Lägg till frukt och bär efter humör, här har jag använt hallon och rödbeta både för smak och färg.
Recept mars 4, 2025
Att konfitera tomat innebär att du låter färska tomater få ett långt fettbad. Skär upp en massa tomater och lägg i en gjutjärnsgryta tillsammans med olja, lök, chili och valfria örter. Låt sedan baka i ugnen länge tills tomaterna blivit ordentligt mjuka.
Recept mars 4, 2025
En rå tomatsås? Ja! Det är ibland precis vad man behöver en varm augustidag. Det viktigaste här är att tomaterna är 100 % sommarens finest. Annars är den förbjuden att laga. Anthony Bourdain sa en gång (mycket löst översatt) att om man inte får tag i goda tomater är det lika bra att skita i det. Det är inte alltid korrekt, men i detta fall är det helt sant. Det här är såsen du lagar på de bästa råvarorna som du kan få tag på. Sedan får du en rätt som påminner om pan con tomate, men med en glutenswitch.
Denna hemsida använder cookies