Annonsör
Visar 1342 resultat
Artikel november 22, 2015
Den har väckt ett kalasstort intresse för vegomat världen över och finns nu äntligen på svenska. Boken toppar redan listorna och finns att köpa på t ex bokus.se och adlibris.se. ”Det här är en bok för alla som vill förstå sambanden mellan kost och sjukdom, och som inspirerar läsaren till att själv ta kontrollen över […]
Artikel november 22, 2015
Gävligt god mat hittar ni på geniala Gävligt gott i Gävle. Inte ett helvegoställe, utan mer av en delikatessbutik med mat som du antingen kan ta med eller äta på plats. Vi testade den veganska paradrätten ”Gästringen” som gjorde oss tårögda av glädje. Bönor, rödbetor och annat gott tillsammans med en sås på bondbönor och […]
Artikel november 22, 2015
Är du i Göteborg måste du bara trilla förbi JINX Food Truck och äta deras ångade buns med friterad tofu, kimchiketchup, chilimajonnäs, picklad gurka och annat gott. Helt fantastisk om du frågar oss! De kommer stå så långt in i december som de orkar, men är tillbaka igen 2016 för att ge oss välsmakande drömmar […]
Artikel november 22, 2015
Vill ni äta något utöver det extra så besök Gotthards krog på Stora Hotellet i Umeå. De har inte bara landets coolaste inredning utan även en varmrätt med puffad blomkål, vitlökskräm, mangold, kryddig tomat och mycket mer. Finns att få med havrefraiche för veganer.
Artikel november 22, 2015
Världens bästa hamburgare har utsetts av GQ Magazine… och den är helt vegansk! Burgaren serveras på Superiority Burger i New York och sägs vara en riktig umamibomb. Någon som testat? Läs mer här: http://www.metro.se/…/matrevolution-va…/EVHokl!KL7E0gyLy89k/
Artikel november 22, 2015
Allt om Stockholm lät Stockholmarna rösta fram sina favoriter. Vinnaren i kategorin ”lyx” är Farang Stockholm som bland annat erbjuder en helt vegansk, och smått fantastisk, avsmakningsmeny. Vinnaren i kategorin ”mellan” är Paul Svenssons restaurang på Fotografiska som sätter grönsakerna främst och erbjuder en uppsjö rätter för vegomagar.
Artikel november 22, 2015
Ta en tur till Pepparkakeland. Här möts du av idéer som du kommer att skratta åt, imponeras av, förvånas över och som kommer att få din egen skaparlust att gå på högvarv. Väljer du att göra ett av bokens 22 roliga pepparkaksbyggen får du hjälp på traven med skisser och anvisningar. Vill du istället tänka […]
Artikel november 22, 2015
VEGO:s chefredaktör Mattias Kristiansson har släppt boken ”Välkommen till Vegoriket” med mat för alla tillfällen. I vegoriket härskar Mattias Kristiansson, som med humor, smidighet och utan pekpinnar guidar dig bort från animaliska produkter mot en mer vegansk livsstil. I Välkommen till Vegoriket bjuder han på en mer komplett kokbok med allt från vardagsrätter att äta […]
Artikel november 22, 2015
Astrid & Aporna lanserar en helt nya produktserie med handgjorda delikatesser fria från mjölk, ägg, gluten, GMO, konstgjorda konserveringsmedel, smakämnen och färgämnen såklart. Och 100 % ekologiska! Först ut är fem sorters tofu- och risburgare, en potatis- och risburgare med vitkål och lök samt två sorters tofu. Finns redan att hitta i Astrid-butikerna i Malmö, […]
Artikel november 22, 2015
À la eco lanserar ett gäng bön- och solrosbaserade pastejer. Veganska, ekologiska och enligt utsago förbaskat goda. Perfekta på mackan eller på ett läckert drinktilltugg.
Artikel november 22, 2015
Ekko Gourmet har inte bara blivit helt ekologiska, de lanserar nu även en färs baserad på seitan (vetegluten). Första av sitt slag i Sverige. Jättekul! Fullproppad av protein och väldigt god.
Artikel november 22, 2015
Nu kan du i SJ:s bistro välja t ex en quinoasallad med Oumph, eller köpa en vegowrap med pulled Oumph. Släck törsten med färskpressade juicer och smoothies och kanske avsluta med en fruktsallad? :
Artikel november 22, 2015
Visst ser det lyxigt ut? En maffig risottokaka som passar lika bra varm, ljummen och kall. Variera fyllningen efter behag och smak, hur enkelt som helst. ½ dl olivolja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 4 dl risottoris, t ex arborio eller 1 paket, 0,5 g, saffran 6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 röd paprika ½ zucchini, ca […]
Artikel november 22, 2015
Allt-i-ett-wrap, 4 portioner Det här är maten för de dagar då du bara inte orkar stå vid spisen. Hurra! 1 burk kikärter à 400 g ½ zucchini, ca 150 g 2 morötter 1 röd paprika 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk tahini 1½ dl yoghurt, t ex sojayoghurt 1 citron, saften salt svartpeppar 4 […]
Artikel november 22, 2015
Den här pajen är inte bara löjligt enkel utan även förkrossande god. Den är dessutom gjord på Alpros kokosgrädde som ger den här pajen en extra krämig och god konsistens och smak. Kokos- och chokladpaj 8 bitar Kokos och choklad är ett radarpar att räkna med. Här i en sammetslen chokladpaj som inte kan bli […]
Artikel november 22, 2015
Tänkt dig morotskaka… fast flytande… och som tar 1 minut att göra. Tada! Världens godaste morotskakssmoothie, 1 glas 1 banan 1 morot 1 näve valnötter 0,25 tsk mald kardemumma 0,5 tsk mald kanel 2,5 dl mjölk, t ex mandel-, soja eller havre Blanda allt i en mixer. Mixa ihop. Du kan även använda dig av […]