Annonsör

Sök bland 5000+ recept, artiklar, vegoguider

Utforska en stor samling av över 5000 recept, artiklar och vegoguider! Oavsett om du är ny i köket eller en van kock finns här något för alla. Från enkla vardagsmåltider till inspirerande festmenyer, hittar du allt du behöver för att skapa magiska stunder i köket.

Visar 1686 resultat

Artikel oktober 24, 2016

Vegomat i Karlshamn på Konditori Christin

Konditori Christin är en liten pärla i Carlshamn som har känt av den stora efterfrågan på grönare mat och erbjuder en hel rad med mumsiga grejer, från mat till bakverk (både lakto-ovo och helvegetariskt). På matsidan finns det bland annat en hälsosallad med bönor och hembakat fröknäcke, hamburgare, schnitzel, couscoussallad och varma mackor. När det […]

Artikel oktober 20, 2016

Intervju med veganska Hälsocafét i Stockholm

Psst… du vet väl att Vegan Vikings intar Stockholm 1-6 november. Läs mer om eventet här. Målet är att utmana stereotyperna som ofta är knutet till vegansk mat, och visa hur delikat vegansk mat kan smaka och få dig att testa något nytt varje dag. Det blir en vecka med ”greasy vegan”, vegansk ”food porn” […]

Artikel oktober 17, 2016

Besök Levande Kultur – en fermenteringsfestival – nu på lördag!

Festivalen kommer bland annat att vara fullproppad med workshops och föreläsningar om surdegsbröd, mjölksyrade grönsaker, kombucha, tempeh, vinäger, yoghurt, öl- och vinbryggning mm. Här kommer även att finnas musik, utställningar poesi och annat trevligt. Platsen är byn Uddebo mellan mellan Tranemo och Svenljunga cirka 4 mil öster om Borås. För mer info, kolla in hemsidan […]

Artikel oktober 14, 2016

Paradiset fortsätter kampen mot dagligvarujättarna

Det går bra för ekologiskt just nu. Den svenska försäljningen av ekologiska livsmedel ökade snabbast i världen 2015 och efterfrågan ökade med hela 39 procent. Det är ju helt galet! Tyvärr så är det generellt dock fortfarande något begränsat utbud och för höga priser. Men det är där Paradiset kommer in. De erbjuder ett brett […]

Artikel oktober 10, 2016

Felix Veggie Bowls! Tre nya gröna vegorätter!

– Det finns en stor efterfrågan på vegetariska färdigrätter och det har vi verkligen fått känna på sedan vi lanserade Felix Veggie i februari. Vi har märkt att detta är något som konsumenterna saknat i frysdisken. Med nya Felix Veggie Bowls fångar vi upp de personer som söker efter goda vegetariska alternativ i kyldisken, säger […]

Artikel oktober 5, 2016

Nyhet! Helvegetarisk vitamin D3 är här!

Nu har en helvegetarisk vitamin D3 äntligen kommit till Sverige! Vegovitamin D3 är godkänd av the Vegan Society och finns att köpa på Apotea.se. D-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion och bidrar till att bibehålla normal benstomme, normal muskelfunktion och normala tänder. En tablett Vegovitamin D3 innehåller 62,5 mikrogram (2500IE) vitamin D3.  

Artikel oktober 1, 2016

Godaste vegomaten i Åbo

Åbo är Finlands femte största stad och perfekt för en dagsutflykt. Ta någon av alla färjor över dit och upplev en trevlig liten stad med shopping, vackra grönområden och framförallt god mat. För det finns mer än du kanske tror. Pure Hero Alla bakverk här är raw och veganska (förutom några med honung). De har […]

Artikel oktober 1, 2016

Världens bästa vegoprodukter är utsedda!

Alla produkter finns tyvärr inte i Sverige, men vi kan ju alltid hålla tummarna att den här uppmärksamheten lockar till expansion. Bästa veganska ”kycklingen” Fry’s Chicken-Style Burgers Finns i frysdisken, se försäljningsställen här.       Bästa veganburgaren Linda McCartney Foods Vegetarian Burgers           Bästa innovativa veganprodukten Follow Your Heart VeganEgg […]

Artikel september 28, 2016

Sörmländsk tempeh vann Matverk Sörmland 2017

”Vinnarna har utav en råvara som odlats här i nästan 1000 år skapat en unik, innovativ, hållbar och anpassningsbar produkt som ligger helt rätt i tiden. Detta är inget surrogat utan en vegetabilisk proteinkälla som står för sig själv.” Tempeh är en gammal teknik och brukar traditionellt göras genom att man jäser/fermenterar sojabönor. Tempeh är helt […]

Artikel september 26, 2016

Lyxig vegansk trerätters på Bistro Bananas

I maj 2016 slog portarna på Bistro Bananas upp. En restaurang med extra allt, avslappnad och skönt befriad från stela detaljer och ändå med höga ambitioner på menyn, som uppfylls med råge. För kocken och kökschefen Filip Jansson som jobbat som kock i mer än 20 år, kändes det som en häftig utmaning att göra […]

Artikel september 20, 2016

Risenta lanserar vegorätt!

Produkterna som är helt vegetariska/veganska består av blandningar gjorda på kikärtsmjöl eller quinoa och blandas med vatten för att sedan formas till bollar, burgare eller biffar och tillagas efter önskemål – i stekpannan, på grillen eller i ugnen. Vegorätt kommer i varianterna kikärtsbollar, quinoaburgare, kikärtsbiffar med mandel och hasselnöt samt sjögräs- och kikärtsbiffar. De är […]

Artikel september 19, 2016

Träffa VEGOs Mattias på Bokmässan i Göteborg

Tidningen VEGOs monter hittar du på F01:13. Där kommer det att finnas folk alla dagar och prata vego, sälja prenumerationer med fina gåvor samt sälja signerade böcker till strålande priser. VEGOs chefredaktör Mattias kommer att laga mat på Kockscenen (ett stenkast från VEGOs monter) på lördagen 10.00-10.20 och därefter intervjuas på scen 10.20-10.30. Mattias kommer […]

Artikel september 19, 2016

Felix lanserar hummus x 3

Så säger Thomas Sjöberg, marknadschef på Orka Foods Sverige, nu när Felix kommer med tre ekologiska, vegetariska/veganska hummus. Ett perfekt mellanmål och tillbehör till vardags, fest och i samband med träning. Hummusen kommer i tre varianter: Original, Rostad Paprika samt Tomat och Basilika. En förpackning kostar 150 g och priset är  ca 25,90 kronor (original) […]

Artikel september 16, 2016

VEGO ställer ut på Bokmässan i Göteborg!

Det är dags för en av Sveriges största mässor dedikerade till böcker av alla dess slag. Bokmässan i Göteborg drar årligen 100 000 besökare och i år är VEGO på plats med en finfin monter och lika fina erbjudanden. Köp prenumerationer med gåvor på köpet, prata med oss bakom tidningen eller köp någon av våra […]

Artikel september 16, 2016

Coop hjälper svenskar att äta mindre kött

– Svensken äter för mycket kött idag och det är inte hållbart på sikt. Men vi på Coop tror inte att man ändrar beteende med pekpinnar. Därför vill vi ge inspiration och konkreta tips på hur man kan införa mer grönt i vardagsmaten, säger Anneli Bylund, tf hållbarhetschef på Coop. I en undersökning som genomfördes […]

Artikel september 15, 2016

VEGO på Sveriges största matmarknad

Mattias föreläsning handlar om att inspirera så många som möjligt att skära ner på kött, ägg och mjölkprodukter och istället testa nya gröna alternativ. Föreläsningen börjar kl 13 och heter ”Varför Vego? – Fördomar, erfarenheter och mat såklart”. Efteråt kan du köpa prenumerationer av VEGO till finfina priser och få en gåva på köpet. Vi […]

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.