Annonsör
Visar 1686 resultat
Artikel oktober 29, 2018
Boken tar dig igenom en rad olika kapitel, fördelat på 656 sidor, där du får lära dig allt om olika råvaror och tillagningssätt för att bemästra det växtbaserade köket. Boken är generöst illustrerad med frestande bilder för att skamlöst få dig förälskad på stört. Det här är den nya generationens kokbok, med målet att förändra […]
Artikel januari 28, 2019
I Det veganska köket delar en av Sveriges största vegoprofiler, Mattias Kristiansson, med sig av växtbaserad mat när den är som bäst. Enkel vardagsmat, rolig festmat, grönt protein, biffar, bollar, såser, husmanskost, desserter och mycket mer. Recepten blandas upp med värdefulla tips, grön kunskap, sprudlande matglädje och inspiration. Det här är boken för dig som […]
Artikel november 4, 2024
Anja Allvin och Anastasia Lundqvist har skapat en smått fantastisk bok där vi får upptäcka det varierade och inspirerande ukrainska köket. I boken CMAK får vi resa runt i Ukraina, smaka på maten, träffa människorna och lära oss om historien som format det ukrainska köket.
Artikel april 30, 2019
Tävlingspizzan hade Vapianos klassiska deg som bas, förgylld med bl.a. äppelmarinerad jackfruit, chili, koriander och mango. – ”Vi är så otroligt stolta och tacksamma över Tamaras engagemang inför och under tävlingen! Precis som förra gången vi vann i Pizza SM så känner vi en enorm glädje över att en av våra fantastiska medarbetare får detta […]
Artikel maj 18, 2018
Initialt kommer e-handeln och hemleverans att erbjudas i Stockholms län, men torrvaror, hälso- och skönhetsprodukter kommer även att levereras till hela landet från start. Under hösten kommer leveransområdet för Paradisets e-handel utvidgas till västkusten, södra Sverige och städer längs Norrlandskusten. – Maten vi äter är avgörande för vår hälsa och hur vi mår. Paradisets mission […]
Artikel mars 20, 2020
Det är inte bara nu som man är förespråkare för olika dieter, kokboksförfattare, influencers m fl. prata om allt från gröna juicer, gurkmeja och omega-3 för att stärka immunförsvaret som i sin tur ska göra oss motståndskraftiga mot allehanda virus. Frågan man ställer sig: Går det att boosta immunförsvaret? Vår kostexpert Pernilla Berg, nutritionist och […]
Artikel november 3, 2024
Klassikern är att många klumpar ihop maten från Indien, Pakistan och Bangladesh i ett. Fel, fel, fel! I Rizwan Qaderys nya bok Masala mama ger han en inspirerande introduktion till det bengaliska köket. Fullt med kryddor, smaker och nya tekniker att ta till sig.
Artikel januari 4, 2021
Det kan vara svårt att hålla koll på hur man ska äta vid träning som vegan. Från gymhållet framhålls ofta ett behov av mycket proteiner, medan raw food-anhängare ofta menar att proteinbehovet är väldigt lågt. Hur ska man egentligen tänka kring kosten?
Populära kategorier
Artikel september 21, 2022
Livsmedelsverkets klassiska tallriksmodell, baserad på de nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012), har justerats i nya uppsättningar för att passa fler livsstilar. Tallriksmodellen, som såg dagens ljus 1976 (och stöttades av Livsmedelsverket från och med 1992), skapades i syfte att ge svenska folket en praktisk symbol som visar på bra sammansatt mat med målet att bidra till […]
Artikel februari 5, 2021
The Vegetarian Butcher skapades av köttälskare, för köttälskare. Grundaren, och världens första vegetariska slaktare, Jaap Korteweg växte upp på en gård med boskap på den nederländska landsbygden. När svininfluensan och galna ko-sjukan svepte in över landet 1998 fick han en ny syn på djuruppfödning. Han beslutade sig därmed för att bli vegetarian, men han insåg […]
Artikel november 21, 2015
Kinastudien har förändrat mångas liv runt om i världen. Bland annat blev USA:s förre president Bill Clinton vegan efter att ha läst den. Men vad är det som är så revolutionerande med den? Vi frågade ut David Stenholtz, ordförande i Läkare för framtiden, och även den som har skrivit det svenska förordet till Kinastudien.
Artikel augusti 2, 2016
80 miljoner dollar, eller motsvarande ca 690 miljoner kronor. En av de mest lyckade mat-startupen, med investerare som Bill Gates, har nu nått ett av sina mål – burgaren är klar! Impossible Foods satte upp målet att skapa en helt växtbaserad burgare som smakade, luktade, blödde och kändes precis som kött. Och nu finns den […]
Artikel november 16, 2018
Boken vägleder dig igenom det växtbaserade köket med allt från grunder, enkel vardagsmat, rolig festmat, grönt protein, biffar, bollar, såser, husmanskost, desserter och mycket mer. Boken är illustrerad med 700 bilder för att verkligen visa hur fantastiskt mat det går att njuta av. En perfekt bok till alla som är veganer, vill bli vegan eller […]
Artikel oktober 19, 2020
Vi fick tag på Cecilia McAleavey, ansvarig för sustainable eating på Oatly och ordförande i branschföreningen Växtbaserat Sverige samt delaktig från Oatly i nystartade EAPF (European Alliance for Plant-based Foods), som gav oss massor med information om voteringen. – Växtbaserat Sverige kan i en ny rapport visa att försäljningstillväxten för växtbaserade livsmedel ökar explosionsartat. Det pågår ett […]
Artikel oktober 21, 2024
Lagom till julens alla firanden introducerar Delicato en spännande hybrid av två svenska klassiker: lussekatten och Delicatobollen.
Artikel november 2, 2016
Psst… du vet väl att Vegan Vikings intar Stockholm 1-6 november. Läs mer om eventet här. Målet är att utmana stereotyperna som ofta är knutet till vegansk mat, och visa hur delikat vegansk mat kan smaka och få dig att testa något nytt varje dag. Det blir en vecka med ”greasy vegan”, vegansk ”food porn” […]
Denna hemsida använder cookies