Potatispiroger med rosmarin
28 augusti, 2024
Piroger är aldrig fel på en buffé. De här går även bra att frysa in och ta fram när det väl är dags.
Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén
Potatispiroger med rosmarin
2 rullar pizzadeg, 800 g 300 g kokt färskpotatis
2 gula lökar, skivade
1 dl gröna ärtor
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 citron, rivet skal
salt
svartpeppar
olivolja
- Fräs löken i generöst med olivolja tills den mjuknar och blir härligt gyllenbrun. Lägg över på en tallrik och låt svalna något.
- Krossa färskpotatisen med en gaffel. Blanda ihop lök, potatis, gröna ärtor, rosmarin, citronskal, salt och peppar i en skål.
- Rulla ut pizzadegen och ta ut rundlar med hjälp av en skål, ett glas eller ett kakmått. Lägg ut hälften av rundlarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg 1-2 matskedar fyllning på varje rundel. Pensla kanten och vik över
- så att du får en halvmåne. Tryck till ordentligt.
- Pensla pirogerna med olja och grädda dem i 225 grader i 15-20 minuter.