Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Potatispiroger med rosmarin

2 rullar pizzadeg, 800 g 300 g kokt färskpotatis
2 gula lökar, skivade
1 dl gröna ärtor
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 citron, rivet skal
salt
svartpeppar
olivolja

  1. Fräs löken i generöst med olivolja tills den mjuknar och blir härligt gyllenbrun. Lägg över på en tallrik och låt svalna något.
  2. Krossa färskpotatisen med en gaffel. Blanda ihop lök, potatis, gröna ärtor, rosmarin, citronskal, salt och peppar i en skål.
  3. Rulla ut pizzadegen och ta ut rundlar med hjälp av en skål, ett glas eller ett kakmått. Lägg ut hälften av rundlarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg 1-2 matskedar fyllning på varje rundel. Pensla kanten och vik över
  4. så att du får en halvmåne. Tryck till ordentligt.
  5. Pensla pirogerna med olja och grädda dem i 225 grader i 15-20 minuter.