Här är den magiska mandeltårtan alla häpnade över på VEGOs kronskiva. Maffig mandelkaka, fluffig maräng och mousse samt kanderade mandlar.
Ingredienser
4 port
Mandelkaka
- 8 dl mandelmjöl
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 50 g mjölkfritt margarin
- 2.5 dl kokosgrädde
- 2.5 st hallon
- 0.5 msk potatismjöl
Hallonmousse
- 4 dl hallon
- 2.5 dl strösocker
- 3 dl sojagrädde
- 1.25 tsk agar
Italiensk maräng
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 dl kikärtsspad
- 0.75 dl kikärtsspad
- 1 krm vinsyra
Kanderade mandlar
- 3 msk ljus sirap
- 1.5 msk strösocker
- 0.5 tsk salt
- 200 g sötmandel