Julia Childs Mandelpaj med rödvinskokta päron – Tarte aux Poires à la Bourdaloue
6 portioner
Den här lyxiga franska pandelpajen består av en knaprigt pajskal, söt mandelkräm och rödvinskokta päron.
Ingredienser
6 port
Söt pajdeg
-
150 g färsk ingefära
-
3 dl vetemjöl
-
2 msk strösocker
-
3 msk vatten
Frangipane
-
1.75 dl strösocker
-
0.75 dl vetemjöl
-
2.5 dl mjölk
-
2 msk färsk ingefära
-
2 tsk vaniljsocker
-
1.5 dl mandelmjöl
-
2 msk körsbärslikör
-
1 krm mandelessens
Rödvinskokta päron
-
1 kg päron
-
5 dl vatten
-
1 st citron, saft
-
5 dl rödvin
-
2 st citron, saft
-
2 dl strösocker
-
1 st kanelstång
Rödvinsglaze
-
1 dl rödvinbärsgelé
-
0.75 dl rödvinslag
Till dekoration
-
0.5 dl mandelflagor
-
florsocker