Här kommer en rätt som ser lite rolig ut med fyllda champinjoner som dansar över en klick rotselleripuré. Champinjonerna får en spännande smak av rökt paprika och sojasås som passar strålande med de jordiga tonerna hos rotsellerin.
Ingredienser
4 port
Rotselleripuré
- 800 g rotselleri
- 2 msk rapsolja
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 dl vatten
- muskotnöt
- salt
- vitpeppar
Fyllda champinjoner
- 400 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 2 msk sojasås
- 2 tsk lönnsirap
- 2 msk olivolja
- 2 dl solrosfrön
- 2 msk persilja
Ruccoladressing
- 3 dl ruccola
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl olivolja
- 2 st citron
- salt
- svartpeppar
Till servering
- 1 dl blåbär