De här veganska pannkakorna med spenat fylls med smarrigheter som stekt shiitake och ramslöksmajonnäs.
Ingredienser
6 port
Pannkakssmet i kannmixer
- 4 dl Sproud
- 4 dl rismjöl
- 100 g bladspenat
- 1.5 dl aquafaba
- 1 krm salt
Ramslöksmajonnäs
- 0.5 dl aquafaba
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk citronjuice
- 1 krm salt
- 10 st ramslöksblad
- 2 dl vegetabilisk olja
Stekt shiitake
- 300 g shitake
- 1 -2 japansk sojaolja
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
Picklad gurka
- 1 dl ättikssprit
- 2 dl rörsocker
- 3 dl vatten
- 2 st gurka
- 15 st gurka
- 1 -2 salt
Rostade kikärter
- 230 g kikärtor
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar