Vegetarisk Blomkålscrêpe med buljongkokta grönsaker, valnötsbollar och rostad vitlöksaioli
4 portioner
Det här kan vara en av de vackraste rätter vi sett. Det är en rätt med somriga smaker som gör sig bäst när du vill imponera på dina gäster. Med det sagt är den enkel att laga, det handlar bara om att lägga upp allt fint.
Ingredienser
4 port
Blomkålscrêpe
- 150 g blomkål
- 4 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 3 dl bovetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk tryffelolja
- salt
- svartpeppar
- rapsolja
Valnötsbollar
- 6 dl valnötter
- 2 schalottenlök
- 2 msk majsstärkelse
- 2 msk persilja
- 2 msk vatten
- salt
- svartpeppar
- rapsolja
Buljongkokta grönsaker
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1 st blomkål
- 1 knippe morot
- 4 st salladslök
- 1 ask sockerärta
- 1 knippe rädisor
Rostad vitlöksaioli på blomkål
- 2 st vitlök
- 300 g blomkål
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl vatten
- tryffelolja
- salt
- svartpeppar