
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk faux gras
4 portioner
Gås- och anklever är inget vi kommer att sälja in i VEGO. Den framställs på ett minst sagt obehagligt sätt och vi älskar våra bevingade vänner alltför mycket för det. MEN, något vi är absolut besatta av är den vegetariska motsvarigheten: faux gras. Herregud, den här på en bit bröd, toppad med lökmarmelad eller krispig gurka.
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök, tunt skivad
-
2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
-
2 msk olivolja
-
100 g champinjoner, skivade
-
400 g kokta gröna linser
-
2 dl rostade valnötter
-
1 st citron, saften
-
1 msk mörk sojasås
-
2 msk finhackad rosmarin
-
2 msk finhackad salvia
-
1 nypa strösocker
-
salt
-
svartpeppar