![](https://vegomagasinet.se/wp-content/uploads/2022/01/SCENARIO-6_PARK_0127-1.jpg)
Mattrender 2022
3 januari, 2022
Här är Ubers Year in Review 2021
I år ökar växtbaserat, asiatiskt och mat från Mellanöstern mest i popularitet bland svenskar – samtidigt som amerikansk mat förblir obesegrad etta över mest populära världskök. När vaccin blev tillgängligt för fler och restriktionerna lättade över sommaren var det många som tog tillfället i akt att resa utomlands, där antalet resor till flygplatser ökade på plattformen med drygt 120 procent mellan Q2 och Q3 2021.
Här är topp 10-listan:
1 Amerikanskt
2 Japanskt
3 Indiskt
4 Thai
5 Italienskt
6 Mexikanskt
7 Kinesiskt
8 Mellanöstern
9 Vietnamesiskt
10 Skandinaviskt
Här är hela listan med rätter och ingredienser som fler svenskar fått upp ögonen för 2021:
Seitan
Vinäger
Ghee
Poké
Gurkmeja
Bowls
Sriracha
Edamame
Blomkål
Sushi
Acai
Tofu
Tryffel
Gurka
Kokosnöt
Sjögräs
Lax
Tacos
Grönkål
Avokado
Toast
Selleri
Hummus
Tonfisk
Te
Brunt ris
Vitkål
Quinoa
Kombucha
Havremjölk
Tahini