– ”Vi har en bra produkt som vi är stolta över. Smak och det låga klimatavtrycket har imponerat på såväl konsument- som expertpaneler. Vårt val att använda potatis som bas gör att vi har en superhållbar dryck. Potatisen behöver inte mycket alls för att växa och frodas. Det gör den superhållbar i jämförelse med andra grödor som sojabönor, mandel eller havre. För att inte tala om mejeriprodukter”, säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund.

DUG finns i tre smaker: Original, Barista och Unsweetened. Försäljningen av DUG inleds hos ICA Kvantum Liljeholmen och kommer om några veckor att följas av fler ICA-butiker i Stockholmsregionen. Läs mer på deras hemsida.

DUG har redan rönt uppmärksamhet i den internationella livsmedels­branschen. I årets upplaga av World Food Innovation Awards var DUG nominerad i fyra klasser, utsågs till vinnare i en, Best Allergy-Friendly Product, och fick ett specialpris i kategorin Best Plant-Based Beverage.