Att göra en vegansk bakbok är en sak, att lyfta den veganska bakningen till nya höjder är något helt annat. Det är vad Philip Khoury har gjort med sin bok A New Way to Bake.


Philip Khoury är hyllad chefkonditor på ikoniska Harrods i London. Han har skrivit för The Guardian, The Times och BBS Foods, samt varit gästdomare i Bake Off: The Professionals. I hans bok använder han all den kunskap och kreativitet för att ska magiska bakverk som lyser extra starkt tack vare de vackra fotona. Här finns t ex brioche i olika varianter som t ex kardemummabullar och choklad- & hasselnötsbabka. Småkakor med inspiration från Frankrike till Mellanöstern och tarter som får dig att bli knäsvag. Pekannötspaj, chokladganachepaj, fransk äppeltart, banoffee pie m fl.

Här finns mjuka kakor som pumpakaka, morotskaka och banankaka. Mäktig och dekadent chokladtårta, crêpestårta och en klassisk sachertårta. Det är verkligen kittlande underbart att bläddra sig igenom den här boken.

Boken fortsätter med desserter man bara vill slänga sig över, som tiramisu, double chocolate brownies, dadelpudding, crème caramel, eton mess och crème brûlée.

Allt avslutas med allt från kokoskola och turkish delight till chokladtryfflar och glass.

Det här är ett absolut måste för bakälskaren, vegan eller inte. Den är skriven på engelska, men med mått i gram. Det finns även QR-koder att scanna så att du kan få se hjälpsamma videor. Finns där böcker säljs.

Författare

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO