Den svenskodlade färsen är vegansk och man kan använda den precis som vanlig köttfärs i sina vanliga recept. Färsen innehåller enbart de tre baljväxterna sötlupin, gråärt, åkerböna samt raps från svenska åkrar. Det enda som har tillsatts är salt. Svenskodlad färs är gjord med en så enkel metod att alla med köttkvarn kan göra sin egen färs hemma.

Se närmsta butik här.

Sötlupin – är en proteinrik baljväxt som näringsmässigt liknar sojabönan, men som går att odla i Sverige. Inte att förväxla med den giftiga trädgårdslupinen som växer i landets vägkanter.

Sötlupin – är en proteinrik baljväxt som näringsmässigt liknar sojabönan, men som går att odla i Sverige. Inte att förväxla med den giftiga trädgårdslupinen som växer i landets vägkanter.

Gråärt – är en nordisk ikon som liknar den mångsidiga kikärten. Gråärten ger den svenskodlade färsen en god, fyllig och nötig smak. En historiskt viktig baljväxt som börjar bli allt trendigare att använda i matlagning.

Åkerböna – ger den svenskodlade färsen struktur i form av fiber, protein och smak i form av umami. Trots sin goda smak har den tidigare mest använts som djurfoder.

Raps – bidrar med vitaminer och nyttiga fetter. Resterna från tillverkningen av kallpressad rapsolja, så kallad rapspasta, binder ihop de magra baljväxterna och ger färsen en fyllig konsistens och nötig smak.