Världens enklaste dessert att förbereda, men det geniala kommer i att du bakar dem i små glasburkar. Bara att sätta på locket och ta med dem ut på picknick eller kolonistuga.

Burkdessert, 4 st
6 dl färska bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
en nypa salt
4 msk kokosolja

Till servering
vispad grädde eller vaniljglass

Burkdessert
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela bären i mindre bitar och fördela i fyra burkar eller portionsformar.
Blanda ihop vetemjöl, strösocker, kardemumma och salt i en annan skål. Fördela i burkarna och skaka runt så att allt blandas väl. Toppa med en matsked kokosolja i varje burk.
Ställ in i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.

Toppa desserterna med vispad grädde eller vaniljglass och hugg in.