Betalt samarbete med Sevan. Kolla in deras hemsida för fullständigt utbud.

Makdous
Det här kan vara bland det godaste som finns. Små libanesiska auberginer fyllda med valnötter, vitlök och röd paprika. Perfekt på ett mezebord eller att fylla ett rostat pitabröd med.

Vildgurka
Om du älskar inlagda gurkor men aldrig har testat vildgurka så är det dags! De är långa, sötsyrliga och fantastiskt knapriga. Helt omöjliga att sluta äta.

Za’atar
Za’atar är en krydda som älskas i hela Mellanöstern. Bara blanda med generöst med olivolja och doppa ditt bröd. Sevan har både en för manakish och en från Aleppo.

Baba ganoush

Självklart har Sevan färdig baba ganoush (aubergineröra), men du kan också göra din egen genom att blanda deras auberginepuré med tahini, citron och lite vitlök. Klart på nolltid.

Vinbladsdolmar
Ta genvägen via färdiga vinbladsdolmar från Sevan. Fyllda med en milt kryddad risfyllning.

Pickles
Pickles är inlagda grönsaker som bryter av det feta i t ex hummus och friterad falafel. De ger ett härligt krisp och är fint att bara lägga upp i en skål så att folk får plocka åt sig. Det här är turkiska pickles.

Hummus med harissa
Sevan har många olika färdiga hummusar, från original till varianter smaksatta med vitlök, basilika och rödbeta. Jag älskar de med topping som soltorkade tomater och tapenade, men favoriten är deras nyhet med harissa för lite extra hetta.

Kylda såser
Sevan har tre fantastiska nyheter. Det är kylda såser som passar lika bra på mezebordet som till falafelrullen: Harissamayo, Grön chilisås och Tahinisås. Finns i kyldisken!

Falafel
Sevan har dels färdigfriterad falafel i olika varianter, men även en falafelmix som du enkelt blandar ihop och sedan friterar själv. Smakar som att du gjort dem själv.

Författare

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO