
Fotograf: Ulrika Ekblom
Akara – nigerianska bönbollar
4 portioner
Frasiga och kryddiga bönbollar som är vanliga i bland annat Nigeria. Akara är ganska lätta att göra, men kräver ändå lite tålamod och tid. För att ge bollarna bästa möjliga konsistens ska bönorna nämligen skalas, och det kan upplevas som lite pilligt. Dessa bönbollar är allra godast nyfriterade, och de äts ofta som snacks med till exempel en chilisås. Men de kan också serveras som en hel måltid för fyra personer. Varför inte lägga dem i pitabröd i stället för falafel?
Ingredienser
4 port
Akara - nigerianska bönbollar
-
5 dl torkade black eye-bönor
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st habanero, finhackad
-
2 tsk salt
-
ev. vatten
-
2 liter olja till fritering
Servering
-
chilisås
Gör så här
Receptkreatör

Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.
Receptkreatör

Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.