
Fotograf: Karoline Jönsson
Asiatiska kålplättar (vegetariska)
4 portioner
Matiga plättar fyllda med grönsaker och asiatiska smaker går fort att svänga ihop till en enkel lunch eller kvällar när du inte vill stå alltför länge i köket. Ät gärna som finger food och doppa i tahinisåsen.
Ingredienser
4 port
Asiatiska kålplättar
-
200 g vitkål
-
2 st rödlökar
-
2 dl hackad persilja
-
1 st stjälkarna från 1 kruka koriander, finhackade
-
3 dl kikärtsmjöl
-
1 dl vetemjöl
-
1 msk tamarisoja
-
1 msk bakpulver
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 msk riven ingefära
-
1 tsk salt
Tahinisås
-
0.75 dl tahini
-
0.75 dl vatten
-
2 msk citronsaft
-
3 msk olivolja
-
0.5 st vitlöksklyfta
-
salt
-
svartpeppar
-
1 kruka korianderblad