Chokladcremoso med portersås och inkokta körsbär
Cremoso betyder krämig på spanska och av någon anledning låter ju mycket i matvärlden lyxigare på ett annat språk, så vi kör på det. Den här relativt enkla chokladdesserten är så där sjukt krämig och fyllig och förtjänar ett finare namn än ”krämig choklad”. Den är lätt att göra till många och kan förberedas dagen innan. Carnegie Porter 3,5 finns i de flesta matbutiker och är vegansk.
Ingredienser
4 port
Inkokta körsbär
-
1.5 dl strösocker
-
1.5 dl vatten
-
0.5 st lagerblad
-
3 st stjärnanis
-
225 g frysta körsbär
Chokladcremoso
-
180 g mjölkfri mörk choklad, 70 %
-
1 dl krämig kokosmjölk
-
1 nypa flingsalt
Portersås
-
1.5 dl ljust muscovadosocker
-
1 dl Carnegie Porter 3,5
Gör såhär
Inkokta körsbär
Chokladcremoso
Portersås
Servering
Receptkreatör
Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra
I Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra (Ordfront förlag) bjuds det på trerätters för hela året. Det är lekfullt och lyxigt med varierande svårighetsgrad. Perfekt för alla matintresserade!
Receptkreatör
Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra
I Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra (Ordfront förlag) bjuds det på trerätters för hela året. Det är lekfullt och lyxigt med varierande svårighetsgrad. Perfekt för alla matintresserade!