Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegansk chokladmousse på kikärtsspad

Fotograf: Mattias Kristiansson

Vegansk chokladmousse på kikärtsspad

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Den här veganska chokladmoussen är barnsligt enkel. I stället för äggvita görs den på kikärtsspad och även socker, choklad och flingsalt. Supergod med sommarens bär.

Liknande recept

Mjuk choc chip cookie-kaka

Maränger (veganska)

Vegansk chokladmousse med yoghurt

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1.5 dl kikärtsspad
  • Vad är det?

    Aquafaba eller kikärtsspad är alltså spadet du hittar i burken med konserverade eller förpackade kikärter. Bara att sila av och använda i stället för ägg och/eller äggvita.

  • 0.75 dl strösocker
  • 150 g mörk choklad
  • flingsalt
Servering
  • vispgrädde
  • Växtbaserad?

    Det finns flera märken som har vispbar, växtbaserad grädde. Oftast är de baserade på soja eller havre. Läs på förpackningen så att de är gjorda för att vispas.

  • färska bär
  • mörk choklad

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

aquafabachokladmoussechokladpudding receptkikärtsspadrecept med aquafabarecept med kikärtsspadvegansk chokladmoussevegansk chokladpudding

Publicerad: 15 maj, 2023

Uppdaterad: 5 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

aquafabachokladmoussechokladpudding receptkikärtsspadrecept med aquafabarecept med kikärtsspadvegansk chokladmoussevegansk chokladpudding

Publicerad: 15 maj, 2023

Uppdaterad: 5 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept februari 6, 2025

Mjuk choc chip cookie-kaka

Det här är som en blandning av chocolate chip cookies och chokladkaka. En mjuk, saftig kaka, med kikärter som en hemlighet.

Recept januari 14, 2025

Maränger (veganska)

Recept november 6, 2024

Vegansk chokladmousse med yoghurt

Recept augusti 5, 2024

Citronmarängpaj

Recept april 2, 2024

Hemlig chokladmousse med mandelsmör

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.