Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Dal makhani – snabbis

Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

Dal makhani – snabbis

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Dal makhani är en indisk linsgryta med smör. Det här är en riktigt snabblagad vardagsrätt. Variera med linser eller bönor som du gillar, och använd de kryddor du har.

Liknande recept

Krämig rödbetspasta på 3 ingredienser

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Scrambled eggs på röda linser

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1 förpackning à 400 g gröna linser
  • 0.5 burk à 400 g kidneybönor
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 st grön chili, finhackad
  • 1 tsk garam masala
  • 0.5 tsk malen gurkmeja
  • 1 nypa hing/asafoetida
  • Vad?

    Hing, eller asafoetida, är en populär indisk krydda med en väldigt speciell och stark smak. Du hittar den i indiska butiker. Kan uteslutas.

  • 3 msk tomatpuré
  • 2 st tomater, hackade
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

  • salt
  • svartpeppar
Topping
  • yoghurt
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter.

Gör så här

Receptkreatör

Malin Mendel

Malin Mendel

Currymamman

Currymamman

Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.

Publicerad: 26 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Malin Mendel

Malin Mendel

Currymamman

Currymamman

Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.

Publicerad: 26 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 14, 2025

Krämig rödbetspasta på 3 ingredienser

Den här krämiga pastasåsen görs på bara tre ingredienser: Rostade rödbetor, hummus och vitlök. Självklart lite pastavatten för att få rätt konsistens, men annars inget annat. Jag använde mig av Sevans Hummus Original både i pastasåsen och vid servering. En supergod hummus som även är god som tillbehör, i en falafelwrap, till sallader mm. Betalt samarbete med Sevan.

Recept april 28, 2025

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Recept april 25, 2025

Scrambled eggs på röda linser

Recept april 23, 2025

Smöriga bönor och sparris i buljong

Recept april 2, 2025

Pastagratäng med saffran och blomkål

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.