
Dal makhani – snabbis
Ingredienser
4 port
-
1 förpackning à 400 g gröna linser
-
0.5 burk à 400 g kidneybönor
-
3 msk rapsolja
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 msk riven ingefära
-
1 st grön chili, finhackad
-
1 tsk garam masala
-
0.5 tsk malen gurkmeja
-
1 nypa hing/asafoetida
-
3 msk tomatpuré
-
2 st tomater, hackade
-
2 dl vatten
-
1 dl grädde
-
salt
-
svartpeppar
Topping
-
yoghurt
Gör så här
Receptkreatör

Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.
Receptkreatör

Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.