Dal makhani – snabbis
Dal makhani är en indisk linsgryta med smör. Det här är en riktigt snabblagad vardagsrätt. Variera med linser eller bönor som du gillar, och använd de kryddor du har.
Ingredienser
4 port
-
1 förpackning à 400 g gröna linser
-
0.5 burk à 400 g kidneybönor
-
3 msk rapsolja
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 msk riven ingefära
-
1 st grön chili, finhackad
-
1 tsk garam masala
-
0.5 tsk malen gurkmeja
-
1 nypa hing/asafoetida
-
3 msk tomatpuré
-
2 st tomater, hackade
-
2 dl vatten
-
1 dl grädde
-
salt
-
svartpeppar
Topping
-
yoghurt
Gör såhär
Receptkreatör
Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.
Receptkreatör
Currymamman
Malin Mendel bjuder i sin bok Currymamman (Norstedts) på autentiska indiska recept, inspirerade av ett halvt liv av matlagning och restaurangkockarnas bästa knep. Med fokus på den indiska thali-måltiden får läsaren uppleva en rik variation av rätter, från festmat till smakrika vegetariska alternativ, allt anpassat för att enkelt kunna lagas i ett svenskt kök.