Egen senap
Vill du göra senap ”på riktigt” ska du självklart införskaffa dig en senapskula, men det är så mycket enklare att mixa allt i en matberedare. Viktigt är att planera i förväg, senapsfröna måste nämligen blötläggas i 48 timmar innan du kan mixa dem.
Ingredienser
4 port
-
1 dl bruna senapsfrön
-
0.5 dl gula senapsfrön
-
2 dl vatten
-
1 msk vitvinsvinäger
-
0.5 dl rapsolja
-
1 msk råsocker
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Gör såhär
Om senap
Senap har används som krydda i flera tusen år men kom till Sverige i slutet av Medeltiden. Det finns gula, bruna och svarta senapsfrön. De svarta har mest styrka. Senapen har många myter kring sig, bland annat sägs den öka den sexuella lusten. Du behöver självklart inte göra senap på dina senapsfrön, de går även utmärkt att krydda grytor, inläggningar och såser med.
Receptkreatör
Om senap
Senap har används som krydda i flera tusen år men kom till Sverige i slutet av Medeltiden. Det finns gula, bruna och svarta senapsfrön. De svarta har mest styrka. Senapen har många myter kring sig, bland annat sägs den öka den sexuella lusten. Du behöver självklart inte göra senap på dina senapsfrön, de går även utmärkt att krydda grytor, inläggningar och såser med.