Frasiga bollar med apelsinsallad och valnötter
Knapriga veganska bollar gjorda på solroskärnor, nötsmör och kryddor. Serveras med en enkel sallad med apelsin, tomat och granatäpple.
Ingredienser
1 port
Bollar
-
5 msk solroskärnor
-
2 msk rumsvarm kokosolja
-
2 msk nötsmör
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 tsk chiafrön
-
1 tsk fiberhusk
-
0.25 tsk örtsalt
-
0.75 tsk mald spiskummin
-
1.5 msk citronsaft
-
1 tsk agavesirap
-
1 dl pumpakärnor till panering
Sallad
-
2 dl blandad sallad
-
2 st körsbärstomat
-
0.25 st rödlök
-
2 msk granatäppelkärnor
-
0.5 tsk apelsin, filéad
-
4 st valnötter
Dressing
-
1 tsk olivolja
-
1 tsk citronsaft
-
1 krm örtsalt
Gör såhär
Receptkreatör
Friendly Food
Väldigt fräsch mat för frukost, lunch och middag, samt en hel drös med lockande desserter. Maten är vegetarisk (med undantag för ett ägg då och då) och även utan gluten och socker. Vänlig mat för kroppen, för alla som vill äta fantastiskt och må ännu bättre.
Receptkreatör
Friendly Food
Väldigt fräsch mat för frukost, lunch och middag, samt en hel drös med lockande desserter. Maten är vegetarisk (med undantag för ett ägg då och då) och även utan gluten och socker. Vänlig mat för kroppen, för alla som vill äta fantastiskt och må ännu bättre.