
Fotograf: Mattias Kristiansson
Green bean casserole (gratäng med gröna bönor, champinjonsås och friterad lök
4 portioner
Klassisk Thanksgiving-rätt. Gröna bönor som gratineras i champinjonsås och täcks med friterad lök. Traditionellt görs den med champinjonsås på burk, men här har vi gjort vår egen.
Ingredienser
4 port
Bönor
-
500 g gröna bönor
Champinjonsås
-
2 msk smör
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
250 g champinjoner, skivade
-
2 msk vetemjöl
-
0.5 dl vitt vin
-
2.5 dl mjölk
-
2 dl grädde
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
1 msk ljus sojasås
-
salt
-
svartpeppar
Friterad lök
-
4 st gula lökar, tunt skivade
-
1 dl vetemjöl
-
rapsolja att fritera i