
Grön örtdipp med granatäpple och pistagenötter
Ingredienser
4 port
-
3 st avokado
-
4 st salladslökar
-
3 st jalapeños
-
1 knippe koriander
-
1 knippe persilja
-
1 knippe spenat
-
1 st lime, rivet skal och saft
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 dl pistagenötter
-
1.5 dl olivolja
-
3 st isbitar
-
1 st granatäpple
-
1 st surdegsbaguette eller friterade libabröd
Gör så här
Vintips: Sauvignon blanc
En grön örtdipp med koriander, persilja, avokado, jalapeños, granatäpple och pistagenötter, serverad med surdegsbröd, är en rätt som förenar fräschör, krämighet och en lätt hetta. Denna smakrika och aromatiska blandning kräver ett vin som kan komplettera de friska örterna och avokadons krämighet, samtidigt som det balanserar jalapeñons hetta. Ett sauvignon blanc från Marlborough i Nya Zeeland är ett idealiskt val.
Marlborough sauvignon blanc är berömd för sin intensiva, aromatisk och livliga syra. Vinerna härifrån har ofta aromer av krusbär, passionsfrukt och gräs, som perfekt kan spegla och förstärka de gröna tonerna i dippen. Dessutom kan vinets naturliga friskhet och fruktighet ge en trevlig kontrast till jalapeñons milda hetta och avokadons fethet. Dessutom kompletterar vinets krispighet granatäpplets sötma och pistagenötternas nötighet, samtidigt som det skär igenom surdegsbrödets rustika textur.
Här har vi ett vin som blir en förlängning av rätten. Där aromerna fortsätter från tallriken och ut i glaset, med liknade smaker.
Sauvignon blanc från Marlborough speglar smakerna på tallriken och binder ihop måltidens olika komponenter på ett elegant sätt, vilket skapar en samstämmig och förhöjd smakupplevelse.
Receptkreatör

Bli en grönare hemmasommelier
Bli en grönare hemmasommelier (Idus förlag) är en inspirerande guide för du som vill lära dig mer om hur du kombinerar viner med vegomat. Jenny Roshage-Theander får dig att med glädje och nyfikenhet utforska olika typer av viner tillsammans med kreativa och goda vegetariska och veganska recept.
Vintips: Sauvignon blanc
En grön örtdipp med koriander, persilja, avokado, jalapeños, granatäpple och pistagenötter, serverad med surdegsbröd, är en rätt som förenar fräschör, krämighet och en lätt hetta. Denna smakrika och aromatiska blandning kräver ett vin som kan komplettera de friska örterna och avokadons krämighet, samtidigt som det balanserar jalapeñons hetta. Ett sauvignon blanc från Marlborough i Nya Zeeland är ett idealiskt val.
Marlborough sauvignon blanc är berömd för sin intensiva, aromatisk och livliga syra. Vinerna härifrån har ofta aromer av krusbär, passionsfrukt och gräs, som perfekt kan spegla och förstärka de gröna tonerna i dippen. Dessutom kan vinets naturliga friskhet och fruktighet ge en trevlig kontrast till jalapeñons milda hetta och avokadons fethet. Dessutom kompletterar vinets krispighet granatäpplets sötma och pistagenötternas nötighet, samtidigt som det skär igenom surdegsbrödets rustika textur.
Här har vi ett vin som blir en förlängning av rätten. Där aromerna fortsätter från tallriken och ut i glaset, med liknade smaker.
Sauvignon blanc från Marlborough speglar smakerna på tallriken och binder ihop måltidens olika komponenter på ett elegant sätt, vilket skapar en samstämmig och förhöjd smakupplevelse.
Receptkreatör

Bli en grönare hemmasommelier
Bli en grönare hemmasommelier (Idus förlag) är en inspirerande guide för du som vill lära dig mer om hur du kombinerar viner med vegomat. Jenny Roshage-Theander får dig att med glädje och nyfikenhet utforska olika typer av viner tillsammans med kreativa och goda vegetariska och veganska recept.