
Hallon- och mandeltårta med italiensk maräng och kanderade mandlar
12 portioner
En magisk mandeltårta med fluffig hallonmousse och italiensk maräng. Perfekt att göra till många och enkel att göra helt vegansk.
Ingredienser
12 port
Mandelkaka
-
8 dl mandelmjöl
-
1.5 dl strösocker
-
2 tsk vaniljsocker
-
1 tsk bakpulver
-
50 g smör
-
2.5 dl kokosgrädde
-
2.5 st frysta hallon
-
0.5 msk potatismjöl
Hallonmousse
-
4 dl frysta hallon
-
2.5 dl strösocker
-
3 dl vispgrädde
-
1.25 tsk agar
Italiensk maräng
-
1.5 dl strösocker
-
1.25 dl kikärtsspad
-
0.3 krm vinsyra
Kanderade mandlar
-
3 msk ljus sirap
-
1.5 msk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
200 g sötmandel