Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Hallon- och mandeltårta med italiensk maräng och kanderade mandlar

Hallon- och mandeltårta med italiensk maräng och kanderade mandlar

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
12 portioner
En magisk mandeltårta med fluffig hallonmousse och italiensk maräng. Perfekt att göra till många och enkel att göra helt vegansk.

Liknande recept

Pinocchiotårta

Mannagrynskaka med mandel och jordgubbar

Vit chokladmoussetårta med kardemumma och bär

Ingredienser

12 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Mandelkaka
  • 8 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 2.5 dl kokosgrädde
  • 2.5 st frysta hallon
  • 0.5 msk potatismjöl
Hallonmousse
  • 4 dl frysta hallon
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera märken som har vispbar, växtbaserad grädde. Oftast är de baserade på soja eller havre. Läs på förpackningen så att de är gjorda för att vispas.

  • 1.25 tsk agar
  • Agar?

    Gelatin utvinns främst från svinsvål, men även nötkreatur används. Det finns flera vegetariska alternativ, oftast innefattar det någon form av alg. Agar agar är ett sån gelatinersättning och görs på rödalg. Det kommer oftast i pulverform (men även flingor finns) och måste kokas upp för att kunna röras ner i mousser, pannacottor eller som här en matjestårta.

Italiensk maräng
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.25 dl kikärtsspad
  • Kikärtsspad?

    Kikärtsspad är spadet i förpackningen med kokta kikärter. Det kallas även aquafaba och ersätter äggvita i många recept, bland annat så att du kan göra äggfria maränger. Bara sila ner spadet i en skål och använd den mängd du behöver.

  • 0.3 krm vinsyra
Kanderade mandlar
  • 3 msk ljus sirap
  • 1.5 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g sötmandel

Gör så här

Mandelkaka
Hallonmousse
Italiensk maräng
Kanderade mandlar
kräftskivakronskivamandeltårtatårtaveganveganskvegetarisk

Publicerad: 27 augusti, 2019

Uppdaterad: 3 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
kräftskivakronskivamandeltårtatårtaveganveganskvegetarisk

Publicerad: 27 augusti, 2019

Uppdaterad: 3 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 20, 2025

Pinocchiotårta

Pinocchiotårta är en av mina absoluta favoriter. Den kombinerar sockerkaka med krispig maräng, vaniljkräm, grädde och bär. En dröm, inte minst på sommaren. Här en helt vegansk version där vi använder kikärtsspad till marängen.

Recept augusti 19, 2025

Mannagrynskaka med mandel och jordgubbar

Recept juli 23, 2025

Vit chokladmoussetårta med kardemumma och bär

Recept juli 2, 2025

Jordgubbstårta med vit choklad och dulce de leche

Recept juni 18, 2025

Mazarinkaka med kardemummagrädde

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.