
Jordärtskockssoppa med apelsinlinser
Jordärtskockssoppa är som en lyxig potatissoppa. Fyllig och god som du kan servera flera olika tillbehör till. Här toppas den med apelsinlinser, men glöm inte heller ett gott bröd till. Jordärtskockor må vara lite omständliga att skala, men de ger också de godaste av soppor. Du kan använda hälften jordärtskocka och hälften potatis för en mildare variant, men det här känns härligt lyxigt. Köttisar äter ofta knaprigt bacon till och det kan du också göra! Fast vegetariskt.
Ingredienser
4 port
Jordätrskockssoppa
-
600 g jordärtskocka
-
1 dl vitt vin
-
1 st apelsin, saften
-
1 liter vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärning
-
5 dl grädde
-
salt
-
vitpeppar
Apelsinlinser
-
2 förpackningar gröna linser
-
1 st apelsin, rivet skal och saft
-
2 tsk olivolja
-
salt
-
svartpeppar