Kaffekavring på teff och bovete
I tider av matsmart tänkande kom jag att tänka på den där slatten med kaffe som ofta blir kvar i kannan. Den vi häller ut och sen inte tänker så mycket mer på. Men om man häller över alla slattar i en karaff i kylen har man snart några deciliter som man istället kan använda till brödbak. Bara att ersätta en del av deg- vätskan med kaffe. Då kan man få till en sådan här fantastisk glutenfri kavring med smak av just kaffe, men också anis, fänkål och lite mörk sirap.
Ingredienser
1 port
-
25 g färsk jäst
-
3 dl kaffe, fingervarmt
-
2 dl vatten, fingervarmt
-
0.75 dl mörk sirap
-
1 msk rapsolja
-
3 dl teffmjöl
-
3 msk finmalda psylliumfröskal (fiberhusk)
-
3 msk hela linfrön
-
2 tsk salt
-
2 tsk anis, mortlad
-
2 tsk fänkål, mortlad
Gör såhär
Receptkreatör
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.
Receptkreatör
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.