
Khao niew ma muang – ”Sticky rice” med mango och kokossås
Ingredienser
4 port
-
3 dl klibbigt ris, sticky rice
-
6 dl vatten
-
4 st färska ”pandan leaf ”, pandanblad
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
1 dl rörsocker
-
1 krm salt
-
400 g thailändsk gul mango, eller pakistansk mango
Kokossås
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
1 dl strösocker
-
2 msk majsstärkelse
-
0.5 tsk salt
Gör så här
Om receptet:
Den här desserten åt vi så ofta när jag var liten att jag tröttnade på den – men den är egentligen mycket god. Det är mormors recept och vi åt dem som kakor när de svalnat, men glass är naturligtvis gott till. Hittar du inte thailändska bananer kan du använda omogna vanliga bananer. I Thailand är det här en populär dessert.
Receptkreatör

Thai på 30 minuter
Thai på 30 minuter (Bonnier Fakta) är full av Wichudaporn Chaiyasaengs thailändska matminnen. Den har en del vegetarisk mat och resten kan du oftast enkelt vegofiera. En bok för dig som älskar thailändskt och vill få till autentiska smaker även när du inte har så mycket tid.
Om receptet:
Den här desserten åt vi så ofta när jag var liten att jag tröttnade på den – men den är egentligen mycket god. Det är mormors recept och vi åt dem som kakor när de svalnat, men glass är naturligtvis gott till. Hittar du inte thailändska bananer kan du använda omogna vanliga bananer. I Thailand är det här en populär dessert.
Receptkreatör

Thai på 30 minuter
Thai på 30 minuter (Bonnier Fakta) är full av Wichudaporn Chaiyasaengs thailändska matminnen. Den har en del vegetarisk mat och resten kan du oftast enkelt vegofiera. En bok för dig som älskar thailändskt och vill få till autentiska smaker även när du inte har så mycket tid.