
Kichuri – risgröt med mungbönor
Ingredienser
8 port
-
4 dl basmatiris
-
10 dl vatten
-
1.5 dl gula delade mungbönor, rostade (moong dal i butik)
-
2 msk gul lök, riven
-
2 tsk riven ingefära
-
2 tsk riven vitlök
-
2 tsk mald koriander
-
2 tsk mald spiskummin
-
2 tsk gurkmeja
-
1 tsk chilipulver
-
1 tsk mald svartpeppar
-
2 krm mald kanel
-
2 krm mald nejlika
-
2 st gröna kardemummakapslar
-
1 msk salt
-
2 st grön chili, delad
-
2 msk neutral olja
-
1 msk smör
-
ev. senapsolja
Gör så här
Receptkreatör

Masala mama
I Rizwan Qaderys bok Masala mama (Natur & Kultur) introduceras vi till det bengaliska köket. Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.
Receptkreatör

Masala mama
I Rizwan Qaderys bok Masala mama (Natur & Kultur) introduceras vi till det bengaliska köket. Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.