Kryddiga vegetariska bollar med svampsås
4 portioner
De här bollarna går snabbt att blanda ihop och görs smidigt nog på formbar färs. Jag gillar dem med en mustig svampsås, det hör liksom årstiden till. Du kan använda bara champinjoner, men det är godare att blanda.
Ingredienser
4 port
Kryddiga bollar
-
400 g vegofärs
-
1 st gul lök, riven
-
0.5 dl ströbröd
-
1 dl mjölk
-
1 tsk dijonsenap
-
1 tsk torkad rosmarin
-
1 tsk torkad timjan
-
1 tsk mortlad rosépeppar
-
salt
-
svartpeppar
Svampsås
-
250 g blandad svamp, t ex cham- pinjoner, shiitake och kantareller
-
2 msk smör
-
2 msk vetemjöl
-
2.5 dl grädde
-
2.5 dl mjölk
-
2 msk flytande svampfond
-
1 msk ljus sojasås
-
1 msk röd vinbärsgelé
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 portioner kokt potatis
-
lingonsylt