Nudelsallad med tofu och sesam
2 portioner
Den här nudelsalladen är otroligt smakrik och har mycket fibrer och härligt tuggmotstånd. Är du på språng och behöver ha något snabbt ihopsvängt räcker det fint att äta nudelsalladen bara som den är, men den stekta tofun till blir såklart pricken över i.
Ingredienser
2 port
-
150 g vetenudlar
-
3 st morötter, grovrivna
-
400 g vitkål, strimlad
-
5 st svartkålsblad, i mindre bitar
Dressing
-
0.75 dl olivolja
-
0.5 dl tahini
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 msk ljus sojasås
-
0.5 dl citronsaft
-
0.5 msk sesamolja
-
salt
-
svartpeppar
Tofu
-
250 g tofu
-
1 msk ljus sojasås
-
0.5 msk citronsaft
-
1 tsk paprikapulver
-
salt
-
svartpeppar
Glutenfritt?
Använd risnudlar.