
Fotograf: Eva Hildén
Obe ata – Het gryta med kikärter
4 portioner
Jag gillar att göra en dubbel sats av tomatsåsen obe ata så att jag inte bara får ut ett kryddigt ris utan även en extremt smakrik gryta.
Den västafrikanska tomatsåsen obe ata här härligt kryddig och het. Supergod till grönsaker och kikärter som här.
Obe ata används bland annat för att tillaga kött i, men ännu härligare är klassikern Jollof rice.
Ingredienser
4 port
Obe ata
-
400 g tomater, hackade
-
1 st röd paprika, hackad
-
1 st rödlök, hackad
-
3 st vitlöksklyftor, hackade
-
1 msk finhackad ingefära
-
2 st habanerochili, stjälken borttagen
-
2 msk rapsolja
Grytan
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
8 dl vatten
-
1 st röd paprika, i bitar
-
1 st grön paprika, i bitar
-
400 g potatis, i bitar
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
salt