Fotograf: Ellinor Hall
Rabarbersaft
3 liter
Den här saften blir vackrast på späd rosa rabarber. Här häller jag kokande vatten på rabarbern. Är rabarbern kraftig kan du koka upp den så den blir mjuk, då ger den mer smak. Det går också jättebra att koka saft på fryst rabarber.
Ingredienser
3 liter
-
1.5 kg rabarber
-
2 st citroner, saften
-
1 st vaniljstång, urskrapad stång och frön
-
1 liter vatten
-
1 kg strösocker
Gör så här
Dag 1
Dag 2
Receptkreatör
Sanna Fyring Liedgren
Marmeladeriet
Med hjälp av Marmeladeriet lär du dig att förädla frukt och bär på ett hållbart sätt. Att sylta och safta är gammal konserveringskunskap som tidigare var en nödvändighet men som är relevant även idag.
Receptkreatör
Sanna Fyring Liedgren
Marmeladeriet
Med hjälp av Marmeladeriet lär du dig att förädla frukt och bär på ett hållbart sätt. Att sylta och safta är gammal konserveringskunskap som tidigare var en nödvändighet men som är relevant även idag.