
Fotograf: Hanna Bergstörm
Kryddiga linser med rostad blomkål
4 portioner
Härligt kryddiga linser som du enkelt svänger ihop. Att rosta blomkål kan vara det allra godaste sättet att tillaga den på, den blir krispig och mjuk på samma gång!
Ingredienser
4 port
Rostad blomkål
-
300 g blomkål
-
2 msk neutral olja
-
0.5 tsk mald koriander
-
0.5 tsk sambal oelek
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk salt
Kryddiga linser
-
1.5 dl puylinser
-
1 st lagerblad
-
1 tsk salt
-
0.5 tsk mald kardemumma
-
0.5 tsk mald koriander
-
0.5 tsk mald ingefära
-
0.25 tsk mald kanel
-
1 tsk mald spiskummin
-
2 msk olivolja
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
0.5 tsk sambal oelek
-
1 msk citronsaft
-
1 nypa strösocker
-
1 tsk dijonsenap
-
svartpeppar
-
0.25 st rödlök, finhackad
-
0.5 st paprika, finhackad
-
1 msk finhackad persilja