Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Kryddiga linser med rostad blomkål

Fotograf: Hanna Bergstörm

Kryddiga linser med rostad blomkål

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Härligt kryddiga linser som du enkelt svänger ihop. Att rosta blomkål kan vara det allra godaste sättet att tillaga den på, den blir krispig och mjuk på samma gång!

Liknande recept

Höstgröt med kantareller

Belugabolognese med rödvin

Vegetarisk biff stroganoff

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Rostad blomkål
  • 300 g blomkål
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk salt
Kryddiga linser
  • 1.5 dl puylinser
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk mald ingefära
  • 0.25 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 msk citronsaft
  • 1 nypa strösocker
  • 1 tsk dijonsenap
  • svartpeppar
  • 0.25 st rödlök, finhackad
  • 0.5 st paprika, finhackad
  • 1 msk finhackad persilja

Gör så här

Rostad blomkål
Kryddiga linser

Receptkreatör

Hanna Bergström

Hanna Bergström

Publicerad: 1 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Hanna Bergström

Hanna Bergström

Publicerad: 1 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 6, 2025

Höstgröt med kantareller

En smakrik havrerisotto med skogens guld! I det här receptet är det fantastiskt att kunna använda nakenhavre. Gärna kulturspannmål, säger vi. En perfekt kokt risotto är ganska lös och krämig. ”Riset” – i det här fallet nakenhavret – ger ett härligt tuggmotstånd.

Recept november 4, 2025

Belugabolognese med rödvin

Recept oktober 22, 2025

Vegetarisk biff stroganoff

Recept oktober 21, 2025

Gröt pilaff – Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Recept oktober 21, 2025

Gröt med ärtor, kål, grädde och lingon

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.