Rostad rotsakssallad med cashewkräm
Rostade rotsaker utgör en fantastisk bas för diverse sallader, de är smakrika och goda att äta både varma och kalla. Dessutom är de både matigare och billigare än de traditionella salladsgrönsakerna, som ju inte är i säsong under vinterhalvåret.
Ingredienser
4 port
Rostad rotsakssallad
-
300 g palsternacka
-
400 g rödbeta
-
0.5 st oskalad vitlök
-
2 dl puylinser
-
grönsaksbuljong att koka i
-
1 knippe persilja
-
1 st rödlök
-
2 msk olivolja
-
2 msk balsamvinäger
-
1 msk agavesirap
Cashewkräm
-
2 dl cashewnötter (som blötlagts över natten)
-
1 dl vatten
-
den rostade vitlöken (se ovan)
-
1 msk olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Gör såhär
Rostad rotsakssallad
Cashewkräm
Receptkreatör
Rötter & knölar
I Rötter & Knölar - vegetariska mat från underjorden (Kakao Förlag) visar Amanda och Eveline hur du vara på våra egna svenska rotfrukter. Långa säsonger, pålitliga och mångfacetterade – rotfrukter passar i allt från sallader, gratänger och grytor till soppor, röror och såser. Ja, till och med i godis och desserter. Det här är boken som alla borde äga.
Receptkreatör
Rötter & knölar
I Rötter & Knölar - vegetariska mat från underjorden (Kakao Förlag) visar Amanda och Eveline hur du vara på våra egna svenska rotfrukter. Långa säsonger, pålitliga och mångfacetterade – rotfrukter passar i allt från sallader, gratänger och grytor till soppor, röror och såser. Ja, till och med i godis och desserter. Det här är boken som alla borde äga.