Shiro wat – Etiopisk kikärtssoppa
4 portioner
Här kommer en soppa från Eitopien som kräver lite jobb, men som är så tillfredsställande när den är klar. Så smakrik och supergod tillsammans med injera eller bröd.
Ingredienser
4 port
Kryddmix 1
-
0.5 tsk spiskummin
-
0.001 krm bockhornsklöverfrön
-
0.5 tsk svartpeppar
-
2 st kryddpeppar
-
5 st grön kardemumma
-
1 tsk korianderfrön
Kryddmix 2
-
2 msk paprikapulver
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk kanel
-
0.001 krm ingefära
-
0.001 krm muskotnöt
-
1 tsk torkad mynta
-
0.5 tsk salt
-
175 g kikärtsmjöl
-
100 g veganskt margarin
-
0.5 msk vitlök
-
0.5 dl lök
-
1 burk krossade tomater
-
1 l vatten